Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti. | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare

Pericol de dezastru: Italienii vor săpa într-un supervulcan

Scris de : B.L.     2012-05-20 13:44

Italienii ar putea pune în pericol populaţia din Napoli prin forarea un puţ de 500 de metri adâncime în supervulcanul Campi Flegrei.

Italienii vor sa foreze in Campi Flegrei (foto:citynews.ro)

Proiectul „Campi Flegrei Depp Drilling Project” care prevede săparea unui tunel în supervulcanul Campi Flegrei, în vedere analizării calderei acestuia, a fost aprobat de autorităţile italiene, deşi mulţi oameni de ştiinţă au evaluat ideea ca fiind periculoasă, expunând oraşul Napoli la riscul unor cutremure sau explozii. Conform descoperă.ro. agenţia italiană ANSA a relatat că Luigi de Magistris, primarul oraşului Napoli, a aprobat forarea unui puţ cu o adâncime de 500 de metri în formaţiune geologică formată de-a lungul a mii de ani în urma prăbuşirii mai multor vulcani.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că, în cazul în care Campi Flegrei va erupe, repercursiunile ar atinge o scară planetară, ducând la moartea a milioane de persoane şi având un impact semnificativ asupra climatului, precizând totuşi că riscul unei erupţii masive este mic. Geochimistul Benedetto De Vivo de la Universitatea din Napoli, a declarat că săpăturile ar putea duce la o activitate seismică care, la rândul ei, ar putea genera o explozie dacă magma intră în contact cu fluidele aflate în stare de înaltă presiune ce se găsesc la 3 kilometri sub sol.

Coordonatorul proiectului, Giuseppe De Natale, a declarat că puţul-pilot va fi săpat „în câteva luni” şi va fi urmat de un alt puţ, ce va atinge o adâncime de 3,5 kilometri. De Natale afirmă că informaţiile ce vor fi obţinute cu ajutorul senzorilor situaţi la adâncime vor permite o mai bună înţelegere a fenomenelor ce au loc în vulcan, deschizând calea spre extragerea energiei geotermale din acesta.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 429
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante