Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Struţii – soluţia medicilor pentru salvarea pacienţilor operaţi pe cord

Scris de : L.B.     2012-11-26 11:09

Cercetătorii japonezii au anunţat că arterele carotide ale struţilor ar putea fi modificate astfel încât să poate fi utilizate la pacienţii umani care suferă intervenţii chirurgicale de bypass coronarian.

Struţii – soluţia medicilor pentru salvarea pacienţilor operaţi pe cord

Experiţii de la Institutul Naţional de Cercetare Cerebrală şi Cardiovasculară din Osaka sunt de părere că, într-un viitor apropiat, vor implanta astfel de artere de la struţi în locul refolosirii vaselor provenite de la pacienţii supuşi la operaţii pe cord. Vasele provenite de la struţi sunt modificate şi au un diametru de aproape un milimetru şi o lungime de 30 de centimetri. În trecut, oamenii de ştiinţă au studiat posibilitatea de a utiliza vase de sânge de la rechini pe care să le testeze pe şobolanii de laborator.

Acum, oamenii de ştiinţă au folosit presiune înaltă pentru a elimina celulele endoteliale şi alte resturi din interiorul vaselor de sânge pentru a evita respingerea lor de către organism. De asemenea, ei au tratat aceste artere, astfel încât să se poată evita coagularea sângelui. Conform cercetării prezentate de cotidianul nipon Asahi Shimbun, până în prezent, vasele de sânge de acest tip au fost testate pe porci, iar specialişti susţin că ele au funcţionat normal.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 84
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante