Acasa Stiinta-ITStiinta Studiu: De câţi bani ai nevoie pentru a fi fericit

Studiu: De câţi bani ai nevoie pentru a fi fericit

scris de Laurentiu Banches
196 Afisari

Un studiu realizat de americani arată că un venit anual de 50.000 de dolari pe gospodărie este suficient pentru a oferi fericire şi satisfacţie.

dolari (sify.com)

foto: sify.com

Studiul cercetătorilor de la Marist Institue for Public Opinion, având un eşantion de 1235 de cetăţeni majori, a fost realizat pe baza răspunsurilor unei chestionar, în care respondenţii erau rugaţi să-şi precizeze nivelul de satisfacţie în ceea ce priveşte o serie de categorii precum:familia, securitatea zonei în care locuiesc, programul zilnic, timp liber. Conform Agerpress, aceştia au fost rugaţi să precize datele privind venitul anual pe gospodărie doar la finalul chestionarul.

Astfel, cercetătorii americani, au adunat datele şi au concluzionat că un venit anuld e 50.000 de dolari reprezintă un important punct de cotitură în ceea ce priveşte gradul de satisfacţie al vieţii. Aceştia sunt de părere că mai puţini bani nu îţi sunt de ajuns de ajuns pentru toate activităţile de recreere, iar mai mulţi de atât te-ar face să îţi faci mai multe griji din pricina banilor.

4 comentarii

Huciu kkcios 07-05-2012 - 15:50

Astia care au facut acest studiu, ar trebui impuscati in cap. Ce sa faci cu 50000 de euro intr-un an? Dar astia nu ne spun, 50000 inainte sau dupa taxe? Oricum, 50000 e o mizerie. Se stie ca orice tinar care a facut o facultate in SUA, porneste in viata deja cu un imprumut de la FAFSA de cel putin 45000 de dolari, care statul te calca in picioare pentru plata lor, care palta o faci pe un timp de cel putin 20 de ani, iar acum Obama vrea sa mareasca dobinda la imprumuturile fafsa. Peste 80 % din cei imprumutati nu vor sa-si mai palteasca imprumutul pt. ca, spun ei, nu au cu ce s-o faca. De ce exista aceasta ongoing manifestatie impotriva scirbelor de pe walstreet?

Salut 07-05-2012 - 16:00

„Aceştia sunt de părere că mai puţini bani [mai putin de 50000$] nu îţi sunt de ajuns de ajuns pentru toate activităţile de recreere, iar mai mulţi de atât te-ar face să îţi faci mai multe griji din pricina banilor.”

========================
Eu zic ca ar fi bine sa inceapa un program de imbunatatire a „gradului de satisfactie al vietii” in primul rand pentru „cercetatorii” cu pricina, platiti probabil din banul public. N-ar fi rau sa continue acest program de imbunatatire cu toti cei platiti din banul public.
Sa ramana nefericiti privatii!

digital 08-05-2012 - 00:33

să mori tu?!
numa-atât?!
păi ăștia-i fac numa din postările pe zv!

…vă-n ghâtlej de nenorociți!

briel 08-05-2012 - 06:24

$50,000 „pe gospodarie” este cam cat o laie de Geo Bogza. Astia nu-s normali la cap !
Pentru o familie cu un copil ar fi bine (nu foarte) sa fie un income macar de $80,000 si atunci s-ar putea numi middle class. Zi de zi preturile tot cresc, stabilitate ioc.

Dar nu mai este mult … sa-mi fie gura aurita ! Vesnica pomenire si lui Base.

Ron Paul: Alone No More
http://www.youtube.com/watch?v=ebgph_ToT40&feature=related

Romney Crowds vs Ron Paul Crowds (Michigan Election 2012)
http://www.youtube.com/watch?v=fIP-ibpRYIY&feature=related

Ciudat ca romanii americani sunt dati la fund, cand erau atat de multi pe forum cu ani in urma.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult