Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Tot ce stim despre forma Universului ar putea fi gresit. Ce au descoperit cercetatorii

Scris de :     2019-11-08 14:32

Un nou studiu sustine ca tot ce stim despre forma Universului ar putea fi gresit. In loc sa fie plat precum un cearsaf, se pare ca e curbat, precum un balon umflat, potrivit descrierii cercetatorilor, scrie LiveScience.

Studiul a fost publicat in jurnalul Nature Astronomy si a folosit radatia cosmica de fond (cosmic microwave background sau CMB), un ecou vag al Big Bang-ului, insa nu toti expertii sunt convinsi de concluziile cercetarii.

Potrivit studiului, daca Universul este curbat, e arcuit usor. Chiar daca aceasta forma nu ne afecteaza pe Terra sau chiar in sistemul solar, daca cineva ar calatori dincolo de galaxia noastra ar putea, teoretic, sa se intoarca in punctul din care a plecat.

Expertii numesc acest fenomen “Univers inchis” si nu e o teorie noua, insa contrazice datele larg acceptate pana acum, ce sustin ideea unui “Univers plat”.

In cazul unui Univers plat, in procesul de expansiune, toate obiectele se indeparteaza pe o linie dreapta. Intr-un Univers inchis, curbat, obiectele se departeaza de toate celelalte puncte, intr-un fenomen mult mai complicat.

Cercetatorii au descoperit o anomalie in radatia cosmica de fond, cel mai vechi lucru observabil in Univers, format din microunde ambientale. Potrivit studiului, aceste microunde sunt indoite mai mult decat pot explica principiile actuale de pana acum.

Studiul are la baza datele experimentului Planck, a Agentiei Spatiale Europene, ce a avut loc in anul 2018. Cercetatorii sustin ca interpretarea lor nu e conclusiva si ca sunt necesare alte studii pentru a determina cu exactitate forma exacta a Universului.
Alte stiri din: Life, Stiinta Afisari - 144
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste