Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Zona arctică se încălzeşte. Impact climatic, biologic şi social

Scris de :     2011-12-02 14:15

Zona arctică îşi continuă procesul de încălzire, cauzînd în ultimii ani o schimbare pe termen lung a ecosistemului regiunii.

Permafrostul se topeste (trendsupdates.com)

Permafrostul se topeste (foto: trendsupdates.com)

Concluzia aparţine unui grup internaţional de cercetători şi apare într-un raport publicat joi de guvernul american, informează AFP. Potrivit acestor experţi, au fost adunate suficiente date care permit observarea unei schimbări în sistemul Oceanului Arctic după anul 2006. Acestea indică, de asemenea, repetarea în 2011 a unui vânt de iarnă arctică neobişnuit pentru regiune, transmite Moldpres.

Având în vedere proiecţiile de continuare a încălzirii globale, “este foarte probabil ca aceste schimbări majore să continue să se petreacă în următorii ani, cu impact climatic, biologic şi social în creştere”, precizează autorii acestui raport, numit “Arctic Report Card“.

Această privire de ansamblu asupra zonei arctice este publicată anual, de câţiva ani, de Agenţia Naţională Oceanică şi Atmosferică americană (NOAA). În 2011, temperatura medie anuală a aerului din apropierea suprafeţei Oceanului Arctic era cu aproximativ 1,5 grade Celsius mai ridicată decât în perioada dintre anii 1981 şi 2010, se mai precizează în raport.
Alte stiri din: Stiinta Afisari - 166
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante