Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise | Cum funcţionează sutienul inteligent | 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin (foto) | Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România

A început “Resolute Castle 17”

Scris de :     2017-04-14 18:13

Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional “Resolute Castle 17” a avut loc, vineri, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, județul Brașov.

A început Resolute Castle 17 armata 2 Exercițiul, desfășurat pentru al treilea an consecutiv, are ca scop creșterea nivelului de pregătire a militarilor și al capacității de răspuns la o posibilă situație de criză, dezvoltarea interoperabilității dintre structurile de geniu din forțele terestre române, americane și britanice, precum și îmbunătățirea infrastructurii centrului de instruire, precizează MApN.

Potrivit sursei citate, proiectele ce se execută în cadrul exercițiului “Resolute Castle 17” sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI).

La deschidere au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, general de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Brigăzii 926 Geniu, colonel Paul Mattern, reprezentanți ai Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și ai Black Sea Rotational Force (BSRF), precum și atașații militari ai SUA și Marii Britanii în România, informează MApN.

De asemenea, au fost prezenți comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită ‘Getica’, general de brigadă Gheorghiță Vlad, și primarii localităților Agnita și Voila, Ioan Dragoman, respectiv Gheorghe Osalciuc.

La exercițiul “Resolute Castle 17“, ce se va desfășura în perioada 14 aprilie — 30 septembrie, participă din partea Forțelor Terestre Române militari din Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, sprijiniți cu personal și tehnică din cadrul structurilor de geniu aparținând Diviziilor 2 și 4 Infanterie și Brigăzii 1 Mecanizată “Argedava”. Alături de reprezentanții armatei române se vor instrui, în această perioadă, militari din SUA reprezentând structuri ale US Army Europe, US Army Reserve Command, Army National Guard și US Navy, precum și din Marea Britanie, mai precizează comunicatul.
Alte stiri din: Armata Afisari - 108
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii