Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră

Avionul şefului Statului Major al armatei americane, lovit de rachetele talibanilor

Scris de :     2012-08-21 14:27

Avionul şefului Statului Major al armatei americane a fost lovit de o rachetă marţi dimineaţă la baza americană Bagram, din Afganistan. Atacul s-a soldat cu doi răniţi în rândul militarilor americani, potrivit AFP.

Pagubele provocate avionului, care se afla la sol, l-au determinat pe generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major al armatei americane, să folosească un alt aparat pentru a părăsi Afganistanul, după o vizită de două zile, a declarat pentru AFP colonelul Dave Lapan, purtătorul său de cuvânt.

În total au fost lansate două rachete, pe timpul nopţii, asupra aeroportului din Bagram, cea mai mare bază aeriană militară din ţară, iar una dintre ele a lovit avionul generalului Dempsey, potrivit aceleiaşi surse.

Avionul, un C-17, se afla pe pistă, alături de alte aeronave, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că doi militari americani care se ocupau de mentenanţa aeronavelor la Bagram au fost răniţi în acest atac. Atacul nu a ameninţat în niciun caz siguranţa generalului Dempsey şi a echipei sale, care dormeau în momentul incidentului, au declarat alţi ofiţeri.

Şeful Statului Major american a ajuns duminică în Afganistan pentru a discuta cu oficialii militari americani, ai NATO şi afgani, în special în legătură cu multiplicarea îngrijorătoare a atacurilor comise de membrii forţelor afgane de securitate împotriva aliaţilor lor din cadrul NATO.

Tirurile de rachetă împotriva bazelor militare ale NATO sunt destul de frecvente în această ţară.

Forţa internaţională a NATO în Afganistan (ISAF), condusă de americani, vorbeşte rareori despre pagubele materiale pe care le suportă. Pierderile umane în astfel de circumstanţe sunt totuşi rare.
Alte stiri din: Armata Afisari - 388
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante