Acasa Top SecretArmata UPDATE. Băsescu îl sacrifică pe Boc pentru a linişti Armata

UPDATE. Băsescu îl sacrifică pe Boc pentru a linişti Armata

scris de M.I.
96 Afisari

UPDATE. Duminica, 19.10. Preşedintele Traian Băsescu discută la această oră , la Palatul Cotroceni, cu premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Interne, Traian Igaş, cel al Apărării, Gabriel Oprea, precum şi cu şefii SIE şi SRI, pe tema pensiilor din domeniul militar, informează Administraţia Prezidenţială.

––––-

Hotărârea Înaltei Curţi privind pensiile militare trebuie respectată, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele vrea să liniştească armataAflat la cumpărături, sâmbătă după amiaza, şeful statului a fost interpelat de ziarişti în legătură cu scandalul pensiilor militarilor. “Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona”, a declarat Băsescu.

Poziţia preşedintelui se află în contradicţie flagrantă cu cea a premierului Boc, cel care a declarat că recalcularea pensiilor militare poate continua, în ciuda deciziei ICCJ.

Se poate presupune că Traian Băsescu încearcă să liniştească apele extrem de tulburate în mediile militare. Luni, pe fondul sărăbătorii de la 24 ianuarie, este programat un miting de protest care se aşteaptă a fi de mare amploare. În plus, dincolo de aspectele tensionate ale problemei, care sunt zilnic scoase la iveală în presă, există numeroase zvonuri despre mişcări spectaculoase în adâncime, în rândurile cadrelor militare active.




Basescu Traian-comandantul suprem al fortelor armate

Basescu Traian-comandantul suprem al fortelor armate




Acest lucru se poate observa şi din modul cum este formulată scrisoarea pe care rezerviştii o vor depune luni la Cotroceni. Iată un fragment din ea:

 

 

 

În situaţia în care nu vă puteţi îndeplini mandatul, în baza art. 118, al. 1 din Constituţia României, potrivit căruia ne subordonăm, cităm ”exclusiv voinţei poporului” misiunea noastră fiind între altele  ”apărarea… democraţiei constituţionale” vom acţiona pentru restaurarea statului de drept, pentru apărarea prevederilor art. 1, al. 4 şi 5 din Constituţie, invocând art. 2, al. 1, art 61, al. 1 şi, în interesul tuturor cetăţenilor României, afectaţi de hotărârile de Guvern şi legile asumate pe care le considerăm hotărâri şi legi ale genocidului şi subminării economiei naţionale, art. 22, al. 1 ale aceleiaşi legi fundamentale a Ţării..”

14 comentarii

Pribeagul 22-01-2011 - 22:07

Vointa poporului este sa inceteze jaful resurselor si bugetului tarii si sa se coreleze salariile si pensiile nesimtite cu salariul mediu pe tara sau salariul mediu pe tara sa se coreleze cu salariile si pensiile nesimtite. Aceasta inseamna democratie, situatia de acum fiind dictatura.

Florin 22-01-2011 - 23:34

Pribeagule,cand esti elev ai doua variante: bei cerneala cu care trebuie sa scrii temele sau folosesti cerneala ca sa scrii temele.Daca bei cerneala nu mai inveti temele si te multumesti sa -ti fortifici,eventual muschii bratelor, dar daca nu o bei citesti, scrii inveti, ajungi undeva.Daca tu ai avea doi fii unul care face trotuarul si altul care are o facultate, este eventual in Afganistan in armata sau inginer pe undeva,sa nu-mi spui ca o sa-ti critici fiul care umbla prin Afganistan si o sa-l lauzi pe cel de pe centura ? Sau sa te iau altfel desi ma indoiesc de faptul ca nu imi racesc gura de pomana > daca tu te angajezi undeva sa lucrezi,semnazi un contract legal iar dupa ceva ani afli ca angajatorul tau s-a dovedit a fi un escroc.un boc marunt si nesimtit,o sa-l aplauzi ?

Mache 23-01-2011 - 00:13

Te dedai la sofisme amice.

Treaba nu e deloc asa si nu are atat de a face cu armata cat are de a face cu principiile care stau la baza sistemului de pensii.

In Romania contemporana principiul de baza al sistemului de pensii e cel al contributivitatii. Din pacate in anii trecuti au existat o serie de exceptii arbitrare de la acest principiu: In cazul magistratilor, al armatei si a tuturor soiurilor de militieni din Tara Romaneasca (SPP, SRi, jandarmi, etc.) .

Aceste exceptii nu sunt drepturi ci privilegii al pensionarilor care au beneficiat de ele. Iar privilegiile pot fi viagere sau nu, nu cum si le permite cel ce le acorda. Este absolut normal sa nu le ceri sa dea inapoi nimic din urma, dar este firesc ca aunci cand esti cu punga la anaghie sa stopezi risipa. Exact asta se face. Pensiile arbitrare vor fi aliniate cu contributiile pensionarilor din perioada lor activa. Adica privilegiile vor fi reduse sau urcate la nivelul drepturilor.

Si daca e sa ajungem la modul in care se manifesta UNII rezervisti, apoi nu pot spune decat ca, fapturile alea sunt niste lichele mizerabile care dezonoreaza uniforma pe care au purtat-o candva.

Nu mi-i pot imagina pe Crocodilu’ (colonelul comandant regimentului 60 in care am facut armata), pe nash’ Romica (maiorul de +40 de ani atunci care alerga 4 km cu tot echipamentul in spate, sau capabil sa faca 90 km/24 ore in zona de munte in fruntea batalionului sau) pe capitanul Costel zis Suspanta sau pe junele locotenent Popescu iesind la cersit si latrat in strada – daca or fi iesti la pensie. Aceia erau oameni demni care au facut onoare uniformei pe care o purtau. Dincolo de porcariile pe care ni le faceam reciproc (la guerre comme la guerre :-)) am invatat sa ne respectam unii pe altii.

In schimb mi-l imaginez acolo pe CI-stul regimentului, pe secretarii PCR si UTC sau pe seful intendentei – toti niste moluste infecte si lacome in fruntea „manifestantilor”. Oameni pentru care armata a fost doar o slujba cu nimic diferita de cea de magazioner, doar un pic mai lejera.

Soldatul adevarat, care la pentru o perioada a vietii sale a fost gata sa mearga la lupta riscand totul, nu se coboara in strada la conditia de cersetor. El va apela la orice mijloace judiciare petnru a-si face dreptate, dar nu mi-l imaginez nici o clipa smiorcaindu-se ca o baba senila in strada pentru niste firfirici acolo. pentru ca el are onoare si demnitate. Daca le-a avut vreodata, apoi nu le poate pierde. Intelegi matale?

urbos 23-01-2011 - 00:45

Labagiule mache, invata imbecilule, citeste. Cei din armata nu sint pensionari vierme, alea nu-s pensii, ai inteles jegule? Citeste legile jegule si sa dai dupa aia din cioc. Piei in mortii ma-tii de troglodit.

Mache 23-01-2011 - 01:12

Hai bubosule,

Lasa nu te mai enerva in halul asta, ca poate crapi inainte de vreme. Mai asteapta si tu pana la vara dupa sesiune cand s-or mai rari hoiturile din bazinele cu formol ale medicinistilor si atunci sa-ti dai duhul. Asa ai ocazia sa devii pentru singura oara de cand faci umbra pamantului, util societatii.

Ce-ai patit? te pomeni ca iar ti-ai ti-ai pierdut pastilele si ai ajuns deja in halul in care si poponarii tai se feresc de tine…

Si acum zi-ne, oaie senila, meletarii in rezerva ce primesc? Nu tot pensii? Eu inteleg ca tu traiesti din cersit si buzunareala, dar oamenii aia primesc totusi niste chestii numite pensii…

urbos 23-01-2011 - 01:19

Nu sint pensiii jegosule, citeste legile jegosule, ti-am zis sa crioncani dupa aia. Mars!

urbos 22-01-2011 - 23:35

Canaliei i s-a facut frica.
Daca militarii renunta la proteste, nu sint decat o adunatura de prosti, pacaliti inca o data.
Dementul trebuie sa dispara.

Baietel :na, invins de ...systemT.B, a pierdut partida ha-ha-ha.. 23-01-2011 - 02:09

…dE data hasta El Komand.ante a fost surclasat de intreaga liota de beneficiari de … miere.Nu se poate sa te iei cu toti, deodata, Pa pa rand bree!Si sa mai vedem, eventual ca mai …cade cate o stea!Si de abia atunci sa …. SA HA-HA HAITI BINE,s-au pt. asta ,mai asteptam sa vedem ce vor spune …ISTORICII!

Didos 23-01-2011 - 07:05

In aceasta situatie ,Boc, nu poate decat sa-l contrazica public pe Basescu, anuntand continuarea pensiilor militarilor ,ori sa-si dea demisia ! Insa ,dupa cum il stim, mai exista o varianta si anume aceia de a tacea malc. Basescu si-a facut treaba aruncand pisica in bratele lui Boc. El nu are nici o vina; este curat ca lacrima si cere respectarea hotararii CC.

Superman 23-01-2011 - 09:21

Mda
Am citit comentariil de mai inainte si ele reprezinta concis interpretarile cele mai frecvente ale situatiei pensiilor militare.Lipseste insa viziunea obiectiva si informarea completa.In primul rind nu CC a stabilit suspendarea pensiilor ci ICCS, care nu cred ca are dreptul sa se pronunte asupra unei legi cum are CC.Apoi e adevarat ca unii din pensionarii militari in timpul cit erau activi au frecat menta, insa acesta e un aspect moral care nu mai poate fi dovedit…latura legala e cea mai importanta si care se discuta in justitie, iar legal acesti oameni au avut niste contracte si niste angajamente ferme, sigure cu statul roman.Daca statul a gasit util sa-si plateasca siesi numai 5,5% CAS si nu 10,5% cum cerea firmelor particulare aceasta nu era treaba cadrului militar.Nu se poate imputa unui angajat modul cum isi organizeaza directorul lui schema de afaceri, nu ?Da, si mie mi se pare imoral ca in situatie de criza pensiile militare cresc, mi se pare incredibil, insa asta vrea guvernul! Din pacate , in mod paradoxal (desi eu cred ca anticipat de guvern) pensiile scad datorita unor deficiente structurale de ordin tehnic ( se stia ca multi nu isi vor mai gasi actele financiare pentru intreaga perioada de munca)…ceea ce face ca viata in Romania sa fie la fel de absurda precum intr-un film cu prosti.

militar[rz] 23-01-2011 - 12:18

90% DIN MILITARII DORIM RECALCULAREA,,,,,ACEST PROCENT sunt militari corecti si cinstiti din armata,cei 10% sunt acei care au luat miliarde compensatorii colonei si generali si au pensii de 50-90 mil. si care au dobandit pensia din ultima luna cu venituri ilegale,,,,,continuati recalcularea,,,un pensionar militar cu o pensie nesimtia de 11 mil. si cu o vechime de 30 de ani

Gogu 23-01-2011 - 22:16

@urbos

Ba hoitule, chiar nu realizezi ca puti ingrozitor? Si ma-ta aia care te-a avortat pe anus tot asa pestilential putea? Mori javra!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS