Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

China dotează armata Republicii Moldova

Scris de :     2011-05-27 14:28

Armata Naţională din Republica Moldova a primit un lot de echipament tehnic din partea guvernului Chinei în valoare de aproximativ 7 milioane de lei moloveneşti.

Echipament donat de China (foto army.md)

Echipament donat de China (foto army.md)

Potrivit lui Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, asistenţa tehnică oferită Armatei Naţionale va înlocui echipamentele militare moştenite de la armata sovietică, care sunt învechite moral şi fizic. “Din cauza constrângerilor financiare, dictate de austeritatea bugetului militar, Ministerul Apărării nu are posibilitatea de a iniţia programe de modernizare şi reînzestrare. În aceste condiţii, orice ajutor oferit de partenerii noştri este binevenită”, a declarat ministrul Apărării. La rândul său, ambasadorul Fang Li a menţionat nivelul înalt al colaborării bilaterale dintre cele două state în diferite domenii. “Asistenţa tehnică oferită Armatei Naţionale reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor moldo-chineze. Guvernul Chinei este dispus să identifice noi dimensiuni de cooperare multidimensională atât cu R. Moldova la nivel de state, cât şi cu Armata Naţională în domeniul militar”, a accentuat oficialul chinez.

Lista echipamentului oferit Armatei Naţionale include unităţi de transport, grupuri sanitare şi spălătorii de campanie, staţii de purificare a apei, refrigeratoare, generatoare de energie, echipamente pentru conferinţe video, aparataj de calcul etc. Colaborarea militară moldo-chineză se desfăşoară în baza Acordului semnat la Beijing la 23 iunie 2002 între ministerele Apărării ale R. Moldova şi Chinei. Până în prezent, Republica Populară Chineză a acordat Armatei Naţionale asistenţă nerambursabilă în valoare de 25 de milioane de yuani (peste 45 de milioane de lei moldovenesti)
Alte stiri din: Armata Afisari - 779
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Când se răceşte vremea şi apar ploile Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante