Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră

Coreea de Sud şi SUA au început exerciţiile militare comune

Scris de :     2012-08-20 12:07

Coreea de Sud şi SUA şi-au început exerciţiile militare anuale în pofida protestelor Coreii de Nord care le consideră premergătoare unui război.

Coreea de Sud şi SUA au început exerciţiile militare comune

Coreea de Sud şi SUA au început exerciţiile militare comune (foto: armybase.us)

Washingtonul a anunţat că exerciţiile militare care vor dura două săptămâni au început luni, la acestea luînd parte mai mult de 80.000 de soldaţi din Statele Unite, Coreea de Sud şi şapte ţări care au luptat alături de acestea în războiul coreean din 1950-1953, transmite Moldpres. Phenianul a ameninţat în repetate rânduri Seulul şi a denunţat exerciţiile militare ca fiind premergătoare unui atac.

În luna aprilie, RPDC a lansat fără succes o rachetă care s-a dezintegrat în atmosferă la câteva minute de la lansare. Aceasta, potrivit Phenianului, urma să plaseze pe orbită un “satelit de observare” terestră pentru a marca împlinirea a o sută de ani de la naşterea celui considerat părintele RPDC, Kim Ir-Sen. Într-o declaraţie adoptată în unanimitate, Consiliul de Securitate al ONU a afirmat că tirul cu o rachetă nord-coreeană reprezintă o “gravă încălcare a rezoluţiilor” internaţionale 1718 /2006/ şi 1874 /2009/, care îi interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică.
Alte stiri din: Armata Afisari - 131
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante