Acasa Top SecretArmata De ce ar fi mai bine ca Israel să atace Iranul

De ce ar fi mai bine ca Israel să atace Iranul

scris de M.A.
543 Afisari

Israel nu vrea să aibă cuţitul la gât, aşa că ar fi mai bine să atace Iranul, până se dotează cu arma nucleară, consideră vicepremierul israelian Moshe Yaalon.

De ce ar fi mai bine ca Israel să atace Iranul

De ce ar fi mai bine ca Israel să atace Iranul (foto: thejerusalemgiftshop.com(

„În nicio circumstanţă Israelul nu va accepta să aibă cuţitul la gât (…) dacă trebuie făcută o alegere între bomba (iraniană) sau bombardamentul (israelian), din punctul meu de vedere este mai bun bombardamentul”, a afirmat Moshe Yaalon, fost şef de Stat Major şi actual ministru pentru Afaceri Strategice, într-un interviu publicat joi de cotidianul Haaretz.

„Dacă Iranul nu este oprit, această ţară va dispune într-un an de suficient uraniu îmbogăţit pentru a produce şapte-opt bombe atomice şi va fi în măsură să producă o bombă radiologică, o armă mai primitivă, în mai puţin de şase luni”, a adăugat ministrul israelian, potrivit Mediafax. „Dacă presiunile diplomatice sau economice asupra Iranului nu sunt înăsprite şi dacă nu vor fi alte evoluţii pozitive, momentul adevărului va veni în curând”, a subliniat el.

În numeroase rânduri, liderii israelieni, între care premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării Ehud Barak, au afirmat că „toate opţiunile sunt pe masă”, o formulă mai puţin explicită decât declaraţiile lui Moshe Yaalon, lăsând uşa deschisă pentru un posibil atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

3 comentarii

urbos 14-06-2012 - 20:36

Sobolanimea perciunata trebuie starpita, caci reprezinta un pericol pentru toata planeta.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-06-2012 - 21:13

Au mai incercat si ALTII ! E plinne cymitirele de ei!Tot pe UNIRII 793 ,Dobre!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-06-2012 - 21:16

Ce relatii de rudenie cu I. DOBRE allias N . CRAINIC starchitura legionara !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult