Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră | Incident între un avion militar rus şi unul american deasupra Mării Negre (video)

Generalul Ioan Sorin, decorat cu “Steaua României” de Traian Băsescu

Scris de :     2013-05-15 19:48

Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de decorare a generalului cu patru stele Ioan Sorin, fostul şef al Statului Major al Forţelor Terestre, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.

General Sorin Ioan sef al SMFT

Generalul Ioan Sorin, decorat cu "Steaua României" de Traian Băsescu

Decorarea a fost făcută, la iniţiativa şefului statului, “în semn de înaltă apreciere pentru serviciile deosebite pe care le-a adus instituţiei militare şi pentru rezultatele remarcabile obţinute pe durata îndeplinirii mandatului de şef al Statului Major al Forţelor Terestre”, precizează Administratia Prezidentiala.

Preşedintele Traian Băsescu l-a trecut în rezervă, vineri, pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ioan Sorin, iar conform regulamentelor militare, până la numirea unui nou şef, atribuţiile acestuia sunt preluate de către locţiitorul său, general maior Mircea Savu.

Generalul Sorin Ioan are vârsta de 59 de ani şi este şeful SMFT din iulie 2012, funcţie pe care a mai deţinut-o în perioada 2004-2006. În 2006 a fost adjunct al şefului Statului Major General, iar între 2007 şi 2010 a fost reprezentant militar al României la NATO şi UE.

Începând din anul 2003, el a coordonat mai multe misiuni româneşti în străinătate, atât în Afganistan şi Irak, cât şi în Balcanii de Vest. De asemenea, a fost profesor la Universitatea Naţională de Apărare.
Alte stiri din: Armata Afisari - 529
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante