Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte

Scris de :     2013-08-29 15:20

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte. Armata de Eliberare din Siria a organizat o reuniune la Istanbul pentru a discuta despre utilizarea armelor chimice şi pentru a evalua posibila operaţiune militară împotriva regimului Assad.

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte

Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte (foto; bbc.co.uk)

La reuniune au participat lideri importanţi ai opoziţiei siriene, precum preşedintele Coaliţiei Naţionale a Forţelor de Opoziţie şi Revoluţionare din Siria, Ahmet Jarba, şeful Statului Major General al Armatei de Eliberare din Siria, Selim Idris, şi purtătorul de cuvânt al Armatei de Eliberare Siriană, Mustafa Abdulkerim, transmite RADOR.

Acesta din urmă a declarat că se aşteaptă ca în următoarele zile să înceapă operaţiunea militară împotriva regimului de la Damasc şi că liderii opoziţiei au discutat despre această operaţiune. Abdulkerim a făcut referire la intervenţia pe care plănuieşte să o organizeze coaliţia internaţională, în fruntea căreia se află SUA, Marea Britanie şi Franţa şi a enumerat obiectivele care vor fi cel mai probabil vizate, scrie ziarul turc Zaman.

1. Aeroportul militar El-Sin. Aflat la marginea oraşului Damasc, este cel mai mare aeroport militar şi reprezintă punctul central al apărării aeriene a lui Assad. Pe acest aeroport staţionează flotila de avioane MIG 23 şi MIG 29.

2. Aeroportul militar Dumeyr. Se află la 42 de kilometri nord-est de Damasc. Dumeyr este cel de al doilea aeroport ca mărime din Siria şi găzduieşte 50 de hangare ascunse. Pe acest aeroport se află avioane de fabricaţie rusească MiG 23, MiG 24 şi MiG 27.

3. Aeroportul militar Hama. Acesta se află la aproximativ 3 kilometri de centrul oraşului cu acelaşi nume. Pe acest aeroport se află avioane MiG 21 şi elicoptere de luptă Mi8 şi Mi3.

4. Aeroportul militar T-4. Se află la Homs. Aici sunt staţionate flotele de MiG 25 şi Suhoi 24.

Printre obiectivele care ar urma cel mai probabil să fie lovite se află brigăzile 155, 156, 157 şi 59, aflate în zona Damascului, şi care găzduiesc sistemele de rachete ale lui Assad. Este ştiut faptul că aceste baze găzduiesc mai multe sisteme de rachete, printre care Scud, şi că de aici sunt lansate numeroase atacuri. Se vehiculează ipoteza că recentele atacuri chimice au fost efectuate cu rachete lansate de la brigada 155.

SUA şi aliaţii vizează şi brigada 105, aflată în munţii Kasyun de lângă Damasc, unde îşi au cartierul general Gărzile Republicane. Şi aici se află sisteme de rachete. În munţii Kasyun mai sunt vizate şi regiunile în care se află trupele conduse de fratele lui Bashar al Assad, Mahir Assad.
Alte stiri din: Armata Afisari - 584
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante