Acasa Top SecretArmata Royal Air Force vrea 14 Chinook

Royal Air Force vrea 14 Chinook

scris de M.A.
258 Afisari

Royal Air Force intenţionează să cumpere 14 noi elicoptere Chinook.

Chinook (militaryspot.com)

Chinook (foto: militaryspot.com)

În cazul în care contractul se va materializa, flota aeriană a armatei britanice va număra 60 de aparate de zbor Chinook, cea mai mare din Europa.

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Liam Fox, a anunţat achiziţia în cadrul unei reuniuni la RAF Odiham (Hampshire), transmite manager.ro.

„Guvernul doreşte că armata să beneficieze de un program de echipare de ultima generaţie, finanţat cum se cuvine”, a declarat Fox.

Elicopterele Chinook sunt vitale pentru operaţiunile militare NATO din Afganistan, oferind suport trupelor britanice şi internaţionale.

Contractul de un miliard de lire sterline include şi întreţinerea pe cinci ani a aparatelor de zbor.

3 comentarii

Denali 22-08-2011 - 18:52

Rablele astea de chinook ,au intrat in productie pe la sfarsitul anilor ’60 , de mai mault de jumatate de secol…

Eu ii credeam pe britanici mai destepti…Doresc sa cunmpere vecchituri de la Complexul Militar Inductrail Imperialist american…

Pacat ca prostii astia de britanici nu sunt destepti precum mioricii care miors de la o mila rable si vechituri si nu se lasa niciodatta pacaliti…

Coloneii si generalii mioritici ar trebui sa le dea sfaturi prostilor astia de britanici , in domeniul achizitionarii de tehnica militara…

BULA 22-08-2011 - 19:34

Le cumpara noi, nu de la fier vechi. Chiar daca conceptia este din anii ’60, mai mult decat fac masinariile astea nu se poate face, la tehnica actuala. Nu s-au inventat alte sisteme de propulsie.
Cu F16 este alta discutie, ca sunt uzate si fizic si moral. Consuma petrol cat un vapor.

descultul 23-08-2011 - 03:01

Britanicii e prosti ca au tehnica de ultima generatie, au suport pentru trupe in misiunile de lupta pe cand chilotarii nostrii au doar grade si masini de serviciu. Mars la c@c@t.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult