Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Rusia acuză NATO că a început operaţiuni terestre în Libia

Scris de :     2011-06-03 13:29

Ţările coaliţiei occidentale au început practic derularea operaţiunii terestre în Libia împotriva regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi, a declarat joi reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin.

NATO in Libia - Al Jazeera

NATO in Libia? (foto Al Jazeera)

“Unele ţări membre ale NATO au depăşit demult limitele impuse de Rezoluţia 1973 a Consiliului de Securitate al ONU şi au început să lovească ţinte la sol, să adopte poziţia unei singure părţi implicate în conflictul civil, trimiţând consilieri în teren. Aceasta reprezintă parţial o operaţiune terestră”, a opinat ambasadorul rus la NATO, fără a face nominalizări sau trimiteri directe la vreo ţară, transmite Moldpres.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a instituit la 17 martie a.c. o zonă de interdicţie aeriană deasupra Libiei. Pentru aplicarea acestei interdicţii, precum şi a embargoului asupra armelor şi pentru protecţia populaţiei civile, o coaliţie a ţărilor occidentale a început la 19 martie o operaţiune militară în Libia, a cărei conducere a fost preluată la scurt timp de NATO, aminteşte RIA Novosti. Alianţa Nord-Atlantică a decis la 1 iunie prelungirea operaţiunii sale din Libia până la sfîrşitul lunii septembrie, adaugă agenţia de presă citată.

Alte stiri din: Armata Afisari - 271
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante