Acasa Top SecretArmata Să nu credeţi în Ponta când promite

Să nu credeţi în Ponta când promite

scris de Marin Neacșu
2.920 Afisari

Domnul Ponta se dovedeşte a fi mai grec decât grecii. Se spune că nu e bine să te încrezi în greci nici când îţi fac cadouri. Ei bine, Ponta îi întrece.

Victor-Ponta

Să nu credeţi în Ponta când promite

Este a doua oară când vorbind despre militari, pretinzând că îi ajută, Ponta urmăreşte de fapt să îi arunce în gura lumii. Prima oară a fost atunci când a afirmat că dacă se va constata că unii dintre pensionari au primit prin recalculare sume pe care nu trebuiau să le primească aceştia nu vor trebui să le dea înapoi: “Părerea mea e că trebuie să găsim o altă soluţie legislativă. Nu e vina omului, e vina celor care au calculat din instituţiile statului şi să te duci să te întorci iar împotriva oamenilor mi se pare anormal. Şi mi se pare că, dacă a greşit statul, nu plăteşte omul. Dacă au greşit cei de la stat, plătesc cei de la stat”

Asta a spus domnul Ponta, deşi Legea 329: la „Art. 107 spunea că:

(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.

(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor.

(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor şi/sau a stagiilor de cotizare, prevăzute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.”

Ei bine, aici domnul Ponta făcându-se că apără pe cei cărora domnul Oprea le-a ridicat pensiile pentru fidelitate faţă de UNPR a nu nuamia că a minţit, dar a şi îndemnat la nerespectarea legii, la o cocoloşire a unor abuzuri, putând crea un val de proteste faţă de problema pensionarilor militari pe care astfel lumea îi vedea ca „privilegiaţi” ai sorţii. Nu poţi să încalci legea doar din dorinţa de a acoperi ilegalităţile făcute de Naşu, dar Ponta poate, pentru că el are la DNA pe cel mai bun procuror, adică cel care a fost procuror şef pe vremea când Naş Oprea viola legile. Cu un aşa şef la DNA, poţi să spui orice, poţi să propui orice. Numai că atunci lumea nu prea a reacţionat la vorbele lui Ponta, aşa că domnul prim ministru, stresat de pretenţiile militarilor de a se respecta legile, printre care şi Decizia CCR nr. 872/2010 s-a gândit să scape de ei, printr-o manevră la fel de înşelătoare.

Capcana procurorului

Deşi atât fostul ministru al Apărării Dobriţoiu, cât şi actualul ministru Duşa au declarat oficial şi public că au la minister fonduri pentru revenirea pensiilor celor cărora le-au scăzut la cuantumul din 2010, domnul Ponta se dă de ceasul morţii că este în căutarea unor soluţii pentru rezolvarea acestora iar recent a venit cu soluţia:

În continuare cred – şi am avut o discuţie în acest sens şi un acord – pentru cei din zona bugetară, care câştigă peste 1.000 euro pe lună, pe o perioadă de timp limitată – un an, un an şi jumătate – ţin foarte mult să avem acea taxă de solidaritate de 10%, pentru că sunt în continuare în zona bugetară oameni care câştigă foarte mulţi bani şi care pot să mai dea încă 10% pe care să-i folosim de exemplu pentru tariful social sau pentru ce avem de dat pentru militari”

Aparent vestea ar trebui să îi bucure pe pensionarii militari dar dacă stai să judeci vei vedea că acest anunţ trebuie să îi scoată afară din casă, pentru că:

  1. Nu e prima oară când Ponta „se face că lucrează” spunând că „are în vedere” problema pensiilor militare. A dat pe rând vina pe buget, pe FMI, pe ministrul de interne care nu are fonduri, pe Dobriţoiu că nu i-a dat calculul efortului bugetar, pe faptul că nu are bugetul aprobat pe 2013, că nu are fonduri, că nu are o bază legală, că e în căutare de soluţii;

  2. Propunând un fond de ajutorare a pensionarilor militari, sub forma în care o face,domnul Ponta practic nu admite că acestora li s-a făcut o nedreptate aşa cum spunea până la alegeri, nu recunoaşte nici abuzurile făcute de Casa Sectorială de Pensii a MApN, la ordinele lui Oprea şi sub conducerea Lupoaicei, ci pur şi simplă apelează la „mila societăţii” într-un gest care dezonorează haina militară şi totodată provoacă dispreţul societăţii faţă de aceşti militari ”nesimţiţi” care „stau cu mâna întinsă în situaţii de criză”. Perversă iniţiativa acestui procuror care nu se deosebeşte cu nimic de cei care umblau cu biblia în mână după referendum.Boc i-a făcut pe rezervişti nesimţiţi. Ponta îi transformă în milogi. Ce urmează?
  3. Noua propunere nu se rezolvă aşa cum ai bate din palme şi deocamdată se află doar la stadiul de „mi-a trecut prin cap” iar punerea ei în practică trebuie să treacă prin fazele de luare în serios, discutare în guvern, evaluare, aviz din partea ministerelor din care cea mai mare probleme o reprezintă veşnicul Gherghină, apoi înaintare ca iniţiativă în parlament, trecerea prin toate comisiile, discutare, aprobare, promulgare de preşedinte şi apoi întocmirea metodologiei de aplicare, înfiinţarea comisiilor de gestionare a fondului, de control a fondului şi de punere în aplicare a metodologiei. Are cineva idee cam cât ar dura asta? Şi repet, deocamdată este doar o găselniţă menită să arate că premierul „este preocupat” de problema pensiilor militare şi atâta tot;

  4. Dacă avem în vedere că iniţiativa pe proiect de lege pe care Naş Oprea a promis că o scoate până la sfârşitul lunii martie încă se bălăceşte între parlament şi guvern deşi e propusă în regim de urgenţă, că au trecut 30 de zile de când s-a promis că va fi rezolvată şi la ora actuală nimeni nu ştie pe unde e şi ce soartă are deşi cuprindea un singur articol, atunci propunerea lui Ponta are toate şansele să fie discutată după următoarele alegeri;

  5. Propunerea lui Ponta are scopul în primul rând să lungească boala şi să astupe gura pensionarilor, sugerând că domnul premier nu poate dormi de grija lor şi mai ales să întărâte societatea civilă care va crede că domnul Ponta, nu numai că nu îi pedepseşte pe cei care au primit sau au dat pensii nemeritate, încălcând legea, dar mai şi face apel la banii altora, pentru a da tot celor care oricum au mai mult decât alţii şi nu sunt chiar muritori de foame, chiar dacă sunt tot muritori şi tot nedreptăţiţi de o lege pe care altă dată primul ministru o considera anticonstituţională. Parşivă modalitate de a „ajuta” şi de a rezolva problema pensiilor militare, infectă atitudine. Boc a fost copil de ţâţă, el măcar e vinovat că a pus în aplicare ordinele lui Băsescu, dar Ponta „are iniţiative”, el minte fără a fi împins de Băsescu, el este păpuşarul, nu păpuşa. Să tai de la un bugetar, ca să dai la alt bugetar învrăjbind din nou o categorie împotriva alteia, nu e ceva nou, nou este doar cel ce aplică sistemul acesta infect;
  6. De fapt cu toată intervenţia Avocatului Poporului, Ponta nu are nici un gând să rezolve această problemă, pentru că a spus foarte clar: „În rest, sigur, parlamentul, senatul, avocatul poporului, toată lumea, are dreptul la opinie şi e bine să le ascultăm dar vreau să transmit acest mesaj foarte clar: nu ne apucăm să răsturnăm iarăşi tot sistemul.” Capisci?
  7. Ponta i-a dat sarcină lui Oprea să întârzie şi să aburească cât poate de mult pensionarii, să le promită că le rezolvă el problema, dacă vrea să scape de Audit şi DNA. Şi mai aşteaptă Ponta şi înregimentarea parlamentarilor, primarilor si consilierilor UNPR în PSD, ca să fie sigur că după ce se va despărţi de Crin, va avea majoritatea necesară pentru a conduce jocurile împreună cu UDMR. Oprea este gata să se lase înghiţit de Ponta , dar să vedem ce sarcini îi va da Băsescu, cel care până una alta a îi păstrează dosarele şi are conducerea DNA asigurată. Până una alta, legea reparatorie nu va apărea până la congresul PSD când se va dumiri domnul Ponta dacă Oprea e cu el sau nu. Apoi rămâne de văzut ce face cu proiectul, dar atunci oricum îi va fi indiferent dacă naş Oprea e salvat sau nu. Urâtă lume în politica asta

  8. Până una alta, ideea lui Ponta nu este susţinută şi de Antonescu, liberalul de dreapta care susţine că nu e de acord cu propunerea lui Ponta pentru că nu este de stânga şi nu respectă promisiunile electorale, ca şi cum i-ar păsa cuiva de promisiuni şi Antonescu nu ar şti ce rost au campaniile electorale. Este o nebunie, un liberal respinge o măsură de dreapta care prevede mărirea taxelor. Aiurea, aici e vorba de ambiţii pe spinarea oamenilor şi jocul de-a poliţistul bun şi poliţistul rău. Starsky&Hutch. Ponta s-a văzut cu sacii în căruţă, lui nu îi mai trebuie propagandă, Antonescu are încă nevoie de sprijin popular la prezidenţiale. Asta e tot. Se mai poate trage concluzia că Ponta face tot posibilul să piardă electoratul prin numirile şi măsurile pe care le promovează de parcă ar vrea ca până la prezidenţiale să piardă tot sprijinul pentru candidatul USL. De aici aşa se vede.

Ce fac asociaţiile rezerviştilor?

ANCMRR

Conducerea ANCMRR, fidelă principiului „capul plecat sabia nu-l taie” şi „pupă mâna şefului până la cot, poate aşa ajungi la fund,” anunţă cu surle şi trâmbiţe că s-a întâlnit cu domnul deputat Ion MOCIOALCĂ, preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor. Citez din comunicatul ANCMRR ca să nu fiu învinuit că inventez: „Întâlnirea s-a desfăşurat într-o atmosferă camaraderească, de respect al segmentului socio-profesional cel reprezintă rezervistul (pensionarul) militar şi de solicitudine maximă faţă de nevoile Asociaţiei. Având înţelegerea şi sprijinul Conducerii Alianţei Centru Stânga (PSD + UNPR), a domnilor Victor PONTA – prim-ministrul Guvernului României şi a domnului Gabriel OPREA – viceprim ministru, vă asigurăm stimaţi camarazi că proiectul de lege va fi aprobat în Camera Deputaţilor – Cameră Decizională şi va fi înaintat spre promulgare Preşedintelui României într-un timp mai scurt decât cel prevăzut pentru o procedură normală. Asociaţia rămâne în contact direct cu Domnul Deputat Ion MOCIOALCĂ – preşedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională iar Biroul Permanent Central va aduce la cunoştinţa tuturor filialelor toate problemele de interes.”

Nici nu mai pot comenta, sunt siderat şi îmi plac termenele pe care le-au primit cei de la ANCMRR de la stăpânii lor: „proiectul de lege va fi aprobat într-un timp mai scurt decât cel prevăzut pentru o procedură normală”

Vivat, vivat vivat, asta da militărie! Ce ar spune conducerea guvernului şi a ministerului dacă în termenele de ieşire la alarmă, de intervenţie în caz de urgenţă sau stare de necesitate, armata ar ieşi şi ea „într-un timp mai scurt decât cel prevăzut pentru o procedură normală.”? Cam aşa armată merită actuala conducere de partid şi de stat şi nu e mult şi aici se va ajunge.

SCMD

Ce a făcut întotdeauna. De fapt ce a făcut întotdeauna domnul Dogaru. Ameninţă, se plânge de vicisitudinile sorţii, de „dracul băsist”, inventează acţiuni sindicale de care nu a auzit nici dracu, fie el băsist sau victorian. Ascultaţi ce vrăji mai face domnul Dogaru cu sprijinul prietenului Val Pricină expertul în media:

Comitetul Director al SCMD a decis să organizeze pe data de 19.04.2013, o „conferinţă de presă-manifestaţie”, în centrul Capitalei, pentru a lamuri definitiv mass media asupra legitimităţii solicitărilor noastre şi a veni în sprijinul acelora dintre membrii Guvernului sau Parlamentului care luptă pentru transpunerea în practică a deciziei USL şi pentru apariţia legii reparatorii. Graţie eforturilor conjugate, sperăm că aceasta să intre în regim de urgenţă în Parlament, miercuri, 10.04.2013”

Ei, ce spuneţi? A mai auzit cineva aşa ceva? Sunt sigur că nu, iar confederaţiile sindicale „from all over the world” ca şi Academiile media Pro şi Neo ar trebui să nu uite şi să vină să vadă ce nu a văzut nici Hoffa, răsuci s-ar în mormânt. Este abisal, repet cuvântul şi bat temenele: „conferinţă de presă-manifestaţie”. Extraterestru!

Acum cu mintea mea de om needucat în şcolile înalte ale cuvântului, încerc să pricep şi să caut explicaţii. Normal nu ar trebui să fac asta, nimic din ceea ce gândeşte mintea lui Dogaru nu poate fi explicat, dar undeva în colţul minţii parcă-parcă se vede o explicaţie: după atâtea eşece şi ţepe luate la ultimele proteste organizate de CD al SCMD, sătul să tot anunţe proteste masive cu participări de zeci de mii de sindicalişti şi simpatizanţi care apoi au fost ţinute în faţa jandarmilor care au venit în număr mai mare decât protestanţii, domnul Dogaru s-a gândit să facă două în una, ca şi cafeaua. Adică anunţă că organizează o „conferinţă de presă manifestaţie”. Dacă vine presa, va fi conferinţă de presă, dacă nu vine va spune că a fost o manifestaţie. Dacă vin sindicalişti mai mulţi decât jandarmi va spune că a organizat o manifestaţie. Dacă nu vin sindicalişti, îl va pune pe Pricină să îi ia interviu, şi va spune că a fost conferinţă de presă. Trebuie să recunoaştem că imaginaţia nu este punctul slab al conducerii SCMD. Dar din păcate acesta este singurul. Fără să vreau, această activitate îmi aduce aminte de ce spune cocoşul când aleargă după găină. Se pare că domnul Dogaru va face condiţie fizică.

Unii se scarpină invers

Mai departe, domnul Dogaru care de când Ponta a semnat coabitarea cu Băsescu l-a tot periat şi pe el şi pe Duşa şi (de pe data de 04.03.) şi pe Oprea, acum sub presiunea „revoluţionarilor care voiau să protesteze legându-se prin reprezentanţi în lanţuri”, începe să revină la forma care l-a consacrat, ameninţând că dacă nu primeşte jucăria face „ce a făcut tata: „Pe noi, ca militari, nu ne interesează jocul de glezne băsist, nici ping-pong-ul cu Proiectul legii reparatorii, ci rezultatul concret. În acest sens, îi atrag respectuos atenţia d-lui prim ministru că societatea civilă din România a luptat pentru debarcarea Demisului şi nu pentru „Coabitare”!

Este înduioşător şi înfricoşător când „atrage atenţia” „respectuos”. Ce poate fi mai.. ambiguu şi mai lipsit de personalitate? Dar pe mine mă lasă pe spate când spune „pe noi, ca militari”. Cine îl vede şi aude spunând asta, sunt convins că are aceeaşi senzaţie ca şi mine. Abia aştept să se facă agurida să mai mănânc şi eu ceva dulce, că mi s-a făcut mintea pungă.

În loc să ceară şi să obţină o discuţie cu PONTA, fie el fie altcineva cu şanse de acceptare din partea lui Ponta după ce promisiunile celorlalţi subordonaţi ai acestuia s-au dovedit a fi doar vorbe de clacă, domnul Dogaru (care de fapt ştie că Ponta nu l-ar primi niciodată la discuţii pentru că are un dispreţ profund faţă de el, pe care nu şi l-a ascuns în nici o declaraţie) organizează conferinţe – manifestaţie în centrul Bucureştiului. Curios, când voia să protesteze în împotriva lui Băsescu, propunea ca loc de protest piaţa Victoriei, lângă guvern. Acum când vrea să protesteze împotriva lui Ponta, Dogaru se duce în centrul Bucureştiului, mai înspre Cotroceni. Ce se mai poate comenta? Cât îl mai ţin rezerviştii în fruntea lor şi de ce? Nici nu mai are rost să comentez faptul că din nou este aleasă o zi de sărbătoare, Floriile. Omul acesta chiar vrea să îşi bată joc, ca şi Ponta, ca şi Băsescu, de pensionari scoţându-i la „interviu” când alţii stau în familie. Mai este vreo sărbătoare de care Dogaru să nu îşi fi bătut joc în dorinţa sa de a ieşi ca puricele în frunte?

Între timp sindicaliştii de la Oltchim protestează în faţa Guvernului, dar pe Dogaru, autointitulatul „comandant” al societăţii civile nu îl interesează, nu aude, nu vede,nu se exprimă, nu dă nici un comunicat, nu sare în apărarea lor, pentru că nu are nimic de câştigat mediatic şi chimiştii nu fac parte din CNSC,deci nu are nici o obligaţie faţă de ei. Ce principii, ce apărarea drepturilor, ce societate, ce forţă civică, ce portstindard, gargară.

Epilog

Cu aşa conduceri, militarii îşi vor vedea problemele rezolvate când chinezii nu vor mai mânca orez.

12 comentarii

Dinu 10-04-2013 - 17:51

Ca de obicei,! Dai una buna si doua rele. Ar trebui sa-ti revezi textul inaunte de publicare, poate vezisi matale ineptiile pe care le debitezi! Intr-adevar , stai slab la cunostintele luptei sindicale si formele folosite. Daca apare o denumire neuzitata , gata e o aiureala ! Pardon Musiu !!!

Dinu 10-04-2013 - 17:54

Scuze pentru greselile de tastare ! Repet :Ca de obicei,! Dai una buna si doua rele. Ar trebui sa-ti revezi textul inainte de publicare, poate vezi si matale ineptiile pe care le debitezi! Intr-adevar , stai slab la cunostintele luptei sindicale si formele folosite. Daca apare o denumire neuzitata , gata e o aiureala ! Pardon Musiu !!!

neacsum 10-04-2013 - 18:34

Domnule Dinu, daca dumitale aceasta conferinta de presa -manifestatie tie se pare ultima gaselnita in materie de media sau lupta sindicala, atunci nu ai decat sa initiezi un proiect de lege si sa ceri sa fie trecuta in legea dialogului social ca si in Academiile Media, ca sa fie studiateasi sa stie si jandarmii si autoritatile cum sa fie tratata. Daca este conferinta de presa, nu e nevoie de prezenta jandarmilor si nici de autorizatie de la primar. Daca este manifestatie, atunci nu mai e nevoie sa fie convocata poresa pentru ca vine cine vrea si se iau interviuri sau declaratii, de la participanti, nu se face conferinta. Va rog eu, cand vorbiti de ineptii, studiati termenii.

neacsum 10-04-2013 - 20:00

Mai cauta si vezi ce inseamna dreapta si stanga prin doctrinele partidelor , dar nu ale noastre, ca aici nu se mai stie cine ce hram poarta toti actioneaza dupa cum bate vantul nu dupa principii sau doctrine. Aminteste-ti totusi care a fost caracteristica guvernarii lui Tariceanu.

urbos 10-04-2013 - 19:32

Si de cand marirea taxelor e masura de dreapta, mai nea caisa?

neacsum 10-04-2013 - 19:57

Dar cine a spus ca e o masura dreapta sau nedreapta nea piersica ?Eu am spus ca e o masura de dreapta sustinuta de un lider de stanga si condamnata de um liberal. S-a intors lumea cu fundul in sus. Nu justetea masurii era in discutie ci fariseismul celor care ustin ce sustin .

neacsum 10-04-2013 - 20:01

Sory, am dat raspunsul din greseala mai sus…

urbos 10-04-2013 - 20:12

„Este o nebunie, un liberal respinge o măsură de dreapta care prevede mărirea taxelor.”

neacsum 10-04-2013 - 20:21

Da, prin definitie liberalii pun accentul pe ob’inerea de bani la buget prin taxe si impozite indiferent de impactul social, in vreme ce partidele de stanga, se preocupa mai mult de asigurarea unei linisti sociale prin masuri care sa nu loveasca in aspectul social. Teoretic, sau doctrinar. Dar nimic nu e batut in cuie in politica romaneasca.

urbos 10-04-2013 - 20:39

Esti o nulitate, habar n-ai!

vic 11-04-2013 - 10:22

este tigan grec (pontanidis ca si marele mentor iliescossis ) si obiceiurile grecilor sint cunoscute,nepotu’ de bulibasa a lu’ cacarau are de cistigat din aceasta relatie ,sint uniti in cuget si simtiri ,bolsevismul pentru ei e’ o arta de ai tine apropiati

UnUL 11-04-2013 - 10:27

Domnule Neacsu, un comentariu mult prea lung pentru a scoate in evidenta un adevar pe care il stie orice om de bun simt : ca Ponta e mitoman. De fapt, doua adevaruri, al doilea fiind acela ca fostul propagandist comunist Dogaru, o lichea de ultima speta, nu are ce cauta in fruntea asociatiei militarilor in rezerva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS