Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Scorpionii olteni s-au întors acasă

Scris de :     2011-08-17 14:09

Miercuri, 17 august,  pe platoul Batalionului 20 Infanterie din Craiova, a avut loc ceremonia de primire a celor două batalioane de infanterie   întoarse amândouă de curând din misiunile executate în Afganistan. Atât de curând încât la batalionul 26 Neagoe Basarab, ultimul eşalon a ajuns acasă în dimineaţa aceleiaşi zile, la ora 7.

Au fost prezenţi pentru a ura bun venit militarilor, ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea, şeful SMG, şeful SMFT, alţi generali activi şi în rezervă, foşti comandanţi şi ofiţeri ai unităţilor din Craiova şi aproximativ 30 de membri ai familiilor militarilor. Din partea oficialităţilor locale a participat primarul Craiovei, Antonie Solomon, pentru prima oara prezent oficial lângă şeful partidului pe ale cărui liste va participa la viitoarele alegeri locale.

De remarcat organizarea fără reproş a ceremoniei, la care militarii celor două batalioane şi-au adus din plin contribuţia, respectarea programului şi termenelor, dar şi unghiul obtuz din care a privit lucrurile Ministerul Apărării, care a interzis presei să ia interviuri militarilor. Cel puţin acesta a fost răspunsul la intenţia manifestată personal, de a intervieva câţiva militari, foşti colegi de serviciu prin alte misiuni  la care am participat împreună. Oare de ce îi e frică ministrului Apărării ? Că militarii vor spune prin ce au trecut în momentele în care colegii lor erau transportaţi în spitale sau în ţară sub drapel ? Că vor spune ceva despre atitudinea tot mai ostilă a populaţiei civile din locurile unde altă dată militarii români erau primiţi cu bucurie ? Că numărul victimelor în rândul militarilor români a crescut proporţional cu sporirea prezenţei române în teatrul de operaţii şi cu aplicarea tot mai orbească a principiilor şi regulilor de angajare americane ? Aceste lucruri sunt deja ştiute şi nu e nevoie să mai confirme cineva . Numai conducerea ţării şi a armatei îşi păstrează capul în nisip, oarbă, surdă şi mută, aplicând politica struţului.

 

Cum spuneam, toate au fost organizate şi s-au desfăşurat milităreşte, dar mi-a lăsat un gust amar atitudinea unor generali care se îndreptau agale către tribuna oficială în timp ce ministrul trecea trupele în revistă. Eu ştiam că în aceste momente solemne nu mai mişcă nici pruncul în locul său matern, dar aceşti generali au vrut să demonstreze că au trecut acele vremuri şi acum trăim în democraţie. Să le fie de bine şi să aibă parte de acelaşi respect. Acum câteva zile -ce coincidenţă-   vorbeam cu cineva despre un fost comandant al R26 Rovine din care provin cele două batalioane decorate astăzi, şi povestea cum a asistat la un fapt incredibil. Un comandant , Lt col . primea raportul de dimineaţă, iar şeful său de stat major, colonel plin care întârziase , venea către formaţie. Comandantul a întrerupt raportul, i-a comunicat colonelului să meargă 15 zile la garnizoană apoi a continuat raportul. Când am auzit întâmplarea , mi-am spus că domnul comandant de regiment a greşit şi că ar fi trebuit măcar să aştepte să se termine raportul apoi să îi transmită personal, între patru ochi domnului colonel, seful său de stat major decizia. Astăzi, văzându-i pe domnii generali cum circulau în timp ce ministrul – bun sau rău, dar ministru- trecea în revistă trupele, mi-am dorit ca ministru să fie acel locotenent colonel.

Nedorind să închei cu acest gust amar, mă alătur celor ce se bucură de reîntoarcerea în ţară a celor două batalioane, printr-un Bun Venit spus din inimă dorindu-le sănătate şi misiuni fără pierderi! Dumnezeu sa-i odihnească pe cei ce si-au dat viaţa în misiunile armatei române !
Alte stiri din: Armata Afisari - 2,501
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante