Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Scutul american antirachetă THAAD, operaţional în Coreea de Sud

Scris de :     2017-05-02 08:23

Scutul antirachetă THAAD, pe care Statele Unite tocmai l-au desfăşurat în Coreea de Sud ca răspuns la testele de rachete ale Coreei de Nord, este de-acum operaţional, a anunţat luni o oficial american, relatează AFP.

Sistemul ”şi-a atins capacitatea iniţială de interceptare” a rachetelor, a declarat acest oficial pentru AFP sub protecţia anonimatului.

Desfăşurarea sistemului a fost decisă de către Seul şi Washington în iulie, în urma testelor de rachetă repetate ale Phenianului.

 Sistemul THAAD trage rachete concepute să intercepteze şi distrugă rachete balistice care se află în afara atmosferei sau care tocmai intră în atomsferă, aflate în ultima lor fază de zbor.

Finanţarea sistemului a făcut obiectul unei polemici săptămâna trecută, între administraţia americană şi Coreea de Sud.

Donald Trump a apreciat că ar fi ”potrivit” ca Seulul să plătească pentru acest sistem – al cărui cost este estimat la un miliard de dolari -, însă sud-coreenii au respins cererea lui Trump.

Potrivit Pentagonului, sistemul ”strict defensiv” adaugă un nivel de protecţie suplimentar dispozitivului antirachetă existent, permiţând o mai bună apărare a teritoriului sud-coreean şi forţelor americane care se află aici.

Însă China este furioasă din cauza instalării lui în Coreea de Sud.

Beijingul consideră că sistemul THAAD şi puternicul lui radar sunt susceptibile să reducă eficienţa propriilor sale sisteme de rachetă.

Beijingul a impus în ultimele luni o serie de măsuri, considerate de Seul sancţiuni economice legate de proiectul THAAD, inclusiv anularea unor vizite ale unor celebrităţi sud-coreene populare în China.

viewscnt
Alte stiri din: Armata Afisari - 77
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante