Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO)

UPDATE ora 21,00-Şedinţa CSAT la Cotroceni pentru Libia-fregata Ferdinand pleacă în Mediterana

Scris de :     2011-03-22 19:10

UPDATE ora 21,00 – “Fiind luată decizia de execuţie, am convocat CSAT-ul, care a decis implicarea României în decizia de impunere a embargoului cu fregata Ferdinad şi doi ofiţeri de stat major din forţele navale”, a declarat şeful statului după încheierea şedinţei CSAT. 

România va trimite în Marea Mediterana fregata Regele Ferdinand, care va avea la bord 205 militari, iar ofiţerii de stat major vor fi detaşaţi într-un comandament NATO. Potrivit declaraţiilor şefului statului, guvernul va aloca pentru această misiune suma de 4,5 milioane de euro. Fregata Ferdinand va fi gata de misiune în 30 de zile şi va avea o misiune de trei luni. 

 
 
 

FREGATA REGELE FERDINAND

FREGATA REGELE FERDINAND

Evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU se află pe agenda şedinţei CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, marţi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Sedinta CSAT pt LIBIA

Train Basescu va convoca CSAT-ul pentru situatia din Libia

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt incluse, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, tematici referitoare la evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU, materializarea şi valorificarea pragmatică a oportunităţilor comerciale şi investiţionale în relaţiile cu statele din regiunea Asia Pacific, în particular Republica Populară Chineză, Raportul privind aderarea României la Spaţiul Schengen şi raportul privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.
În  şedinţa CSAT vor mai fi discutate participarea României cu 66 de jandarmi la misiunea de instruire NATO în Afganistan, până la încheierea acesteia şi raportul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privind activitatea desfăşurată în anul 2010.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică seară, la TVR 1, că nu poate lua decizii “singur” în problema Libiei, CSAT fiind cel care va decide în privinţa implicării României.
Eu nu pot lua decizii singur. Este atributul CSAT să decidă poziţia României şi implicarea României, funcţie de ceea ce ni se va solicita. În momentul în care se va aproba directiva de execuţie, voi convoca CSAT în primul rând pentru a-l informa cu privire la conţinutul directivei şi vom înţelege dacă decurg obligaţii pentru noi“, a menţionat şeful statului la postul public de televiziune.
El sublinia că, în momentul respectiv, nu existau obligaţii pentru prima fază.
În momentul de faţă, nu sunt obligaţii pentru prima fază, pentru că planul de operaţii vizează doar instituirea zonei de interdicţie aeriană. Nu s-a trecut la planificarea etapei a doua“, a continuat Traian Băsescu.
Tot duminică, preşedintele Băsescu a afirmat, la RTV, că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, are “un mandat foarte precis cu privire la poziţia în interiorul Alianţei”.
Alte stiri din: Armata Afisari - 200
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante