Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Semnături pentru referendumurile de demitere a Gabrielei Firea şi a primarilor de sector | LEACURI DIN NATURĂ: Salvia, planta care aduce nemurirea | Vine pârjolul. Ne paşte cea mai mare secetă | Canabisul ar putea inversa procesul de îmbătrânire | Războiul hibirid al lui Vladimir Putin vizează România

Sindicatul militarilor se aliază cu liberalii

Scris de :     2011-10-27 23:24

PNL filiala Dolj şi filiala Dolj a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate au semnat, joi, un Protocolul de colaborare.

Sindicatul militarilor se aliază cu liberalii armata 2

SCMD a semnat un protocol cu PNL

Documentul, supus discuţiei adunării generale a SCMD Dolj încă de acum patru luni, şi-a găsit finalizarea într-o atmosferă lipsită de fast, simplă aş spune, o atmosferă de lucru, în prezenţa presei. La masa prezidiului au luat loc doar preşedinţii celor două filiale, respectiv Mihai Voicu, din partea PNL, şi col. (r) Ioan Mişu Naon, cărora li s-a alăturat pentru a face legătura între politic şi armata în rezervă, un alt rezervist, gen.lt.(r.), dar şi membru de seamă al PNL, fost Secretar de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din cadrul MApN, Corneliu Dobriţoiu .

În deschiderea evenimentului, cei trei oficiali au susţinut câte un scurt discurs prin care au reliefat importanţa evenimentului şi speranţa că astfel de protocoale vor trezi societatea din amorţeală şi vor conştientiza populaţia că trebuie să iasă din starea de pasivitate. Fără a se angaja în promisiuni politice şi propagandă electorală, s-a evidenţiat necesitatea luării de atitudine faţă de starea deplorabilă în care a ajuns societatea în general şi armata activă şi în rezervă în mod particular.

Răspunzând unor întrebări privind modul cum filiala Dolj a SCMD va sprijini partenerii de protocol,  Naon Mişu a spus că acest lucru se  va face prin acţiuni preelectorale şi electorale de conştientizare a populaţiei privind necesitatea participării la vot; prin susţinerea candidaturii reprezentanţilor USL la alegerile ce vor avea loc în 2012 în condiţiile în care aceştia susţin drepturile rezerviştilor şi prin participarea, în măsura în care vor fi solicitaţi, la supravegherea votului în cadrul echipelor de supraveghere a secţiilor de votare ale societăţii;

Naon  a ţinut să precize că, prin militari, se referă la militarii în rezervă, membrii şi simpatizanţi ai filialei,  şi în nici un caz la cei activi, care au un alt statut, dar, a mai precizat reprezentantul SCMD,  ” între militarii activi şi cei în rezervă există o comuniune de gândire, pentru că şi rezerviştii au fost activi, iar activii vor deveni rezervişti, deci modul de gândire nu poate diferi”.

Cornel Dobriţoiu s-a referit la aspecte legate de strategia partidului în ceea ce priveşte politica de apărare, având în vedere faptul că a fost nominalizat de PNL pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării în cazul câştigării alegerilor de către USL. Printre orientările privind politica pe care o va duce, acesta a declarat că nu va accepta un buget sub 2% pentru armată, va repune demnitatea şi onoarea militarilor acolo unde le este locul în cadrul societăţii, va stopa furtul şi vânzarea patrimoniului armatei, va asigura o strategie de apărare bazată pe o dotare în pas cu necesităţile şi misiunile reale ale armatei, va reda încrederea populaţiei în forţa şi integritatea elementului militar al societăţii. Întrebat ce părere are despre activitatea ministrului Oprea în fruntea armatei, Dobriţoiu a răspuns mucalit, că o apreciază ca pe o activitate foarte reuşită ca .. agent imobiliar, dar nu a uitat să aprecieze că numirile în funcţie şi avansările care au avut loc în mandatul lui Oprea au redus substanţial respectul de care armata se bucura în rândul populaţiei şi că Armata Română nu a mai fost umilită în halul acesta, de pe perioada bolşevizării forţate.
Alte stiri din: Armata Afisari - 545
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii