Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Sondaj IRES: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ naționalǎ

Scris de : N.L.     2013-12-13 09:40

Un sondaj al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) aratǎ cǎ armata este instituția care beneficiază de cea mai mare cotă de încredere a populației, 52% dintre români acordând acesteia multă și foarte multă încredere.

Sondaj IRES: Ȋncrederea romȃnilor ȋn instituții cu rol ȋn siguranțǎ naționalǎ (foto:monitoruldesibiu.ro)

Următoarele două instituții cu rol în siguranța națională a României în ierarhia încrederii românilor sunt SRI și SIE, care beneficiază de încrederea crescută a peste jumătate dintre respondenți. „Agenția Națională de Integritate și Poliția sunt creditate cu multă și foarte multă încredere de 41% dintre respondenți, în timp ce Parchetul General se bucură de încredere ridicată din partea a 38% dintre respondenți, iar Direcția Națională Anticorupție de la 36% dintre cei chestionați”, se arată în studiul realizat.

Ȋn cazul încrederii în personalitățile aflate la conducerea instituțiilor cu rol în siguranța națională a României, ierarhia se schimbă. De cota cea mai ridicată de încredere (52%) beneficiază Teodor Meleșcanu, directorul SIE, urmat de George Maior, directorul SRI (44%). În ministrul Apărării, Mircea Dușa, au multă și foarte multă încredere 41% dintre respondenți, iar în Radu Stroe, Ministrul Afacerilor Interne, 39% dintre persoanele intervievate. Laura Codruța Koveși, procurorul șef al DNA, are o cotă de încredere de 35%, Tiberiu Nițu, procurorul general al României, de 31%, în timp ce șeful ANI, Horia Georgescu, de 29%. Potrivit Agerpres, raportul de cercetare IRES a fost realizat în perioada 9-10 decembrie, pe un eșantion de 1.240 de subiecți, având o marjă de eroare de +/-3%.
Alte stiri din: Armata Afisari - 219
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante