Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO) | Horoscop 2019. Bani, sănătate, dragoste, carieră

Summer Storm 2012. Exerciţiu româno-american la Capul Midia

Scris de :     2012-08-09 10:46

Peste 700 de militari români şi americani vor participa la exerciţiul Summer Storm 2012, în perioada 09-14 august, în poligonul de la Capul Midia şi în raioane maritime din apropierea coastei româneşti.

Summer Storm 2012. Exerciţiu româno-american la Capul Midia

Summer Storm 2012. Exerciţiu româno-american la Capul Midia (Foto: navy.ro)

Instruirea în comun a militarilor va cuprinde activităţi de planificare şi executare a unei operaţii de debarcare la Capul Midia, activităţi de recunoaştere şi securizare a plajei, patrulare, trageri de infanterie, evacuare non-combatanţi, instruire pentru luptă urbană şi operaţiuni de cercetare prin luptă.

Pe 14 august, începând cu ora 11.30, în poligonul de la Capul Midia va avea loc un exerciţiu demonstrativ în cadrul Media Day. Exerciţiul este unul specific de desant trupe de pe nava USS FORT McHENRY în scopul ocupării unui cap de pod la litoral şi recuperare a unor VIP-uri reţinute la mal.

Forţele Navale Române participă la acest exerciţiu cu două plutoane ale Infanteriei Marine, un dragor maritim, o vedetă maritimă de intervenţie cu scafandri şi un elicopter IAR Puma Naval. Forţele Aeriene Române vor acţiona cu două MiG 21şi un elicopter IAR 330L pentru evacuare medicală, iar din partea Forţelor Terestre Române participă o echipă de coordonare a traficului aerian şi un pluton de cercetare.

Nava militară americană va sosi în apele teritoriale româneşti pe data de 9 august pentru a participa la acest exerciţiu, apoi va fi prezentă la activităţile prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Pe data de 15 august, nava va intra în portul Constanţa.
Alte stiri din: Armata Afisari - 390
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Cauti service specializat pentru reparatii cutii automate? Alege Automatic Gearbox Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante