Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

Unde s-a dus Klaus Iohannis să mănânce o fasole cu costiţă (video)

Scris de :     2015-01-31 10:12

Klaus Iohannis a asistat, vineri seara, la antrenamentul misiunii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, de la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre, din localitatea Cincu, și a luat masa cu militarii. Batalionul va participa, începând cu luna martie, la misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

foto: presidency.ro

foto: presidency.ro

Înainte de a mânca o porţie de fasole cu costiţă făcută la cazan, Iohannis a trecut prin mai multe încăperi unde militarii se pregăteau pe calculatoare, simulând diverse situaţii tactice, cu care s-ar putea confrunta în teatrul de operaţii din Afganistan. Şeful statului a ascultat cu atenţie explicaţiile oferite de generalul locotenent Nicolae Ciucă, şeful SMG, dar a pus şi întrebări, acolo unde nu înţelegea ce se întâmplă pe ecranul calculatoarelor.

Mai discret a fost consilierul prezidenţial pe probleme de apărare, George Scutaru, care a stat cuminte în spatele şefului statului, fiind confundant la un momentdat de cei din baza militară cu un membru al echipei de protecţie de la SPP care se afla în imediata apropiere a lui Iohannis.

De remarcat faptul că, la masa de seară, Iohannis şi-a luat tava şi s-a aşezat la coadă aşteptând să-i vină rândul. Şi-a luat mai întâi o salată de castraveţi acri, după care farfuria cu fasole şi ciolan, dar a sărit peste mere şi portocale. Nu a putut însă refuza cana cu ceai pusă direct pe tavă de o doamnă de la linia de servire. S-a aşezat apoi la o masă cu alţi militari şi după ce le-a urat poftă bună a început să mânănce sub privirile atente a zeci de oameni, dar mai ales ale bucătarilor care ieşiseră buluc să vadă dacă fasolea la cazan e pe gustul comandantului suprem.

Timp de şase luni, cei 420 de militari vor fi dislocaţi la Kandahar, acționând ca subunitate de protecţie care va asigura securitatea bazei militare şi va consilia forţele afgane.

Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” se află la cea de-a cincea participare in teatrele de operațiuni.

Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica” de la Cincu a devenit, în urma procesului de transformare a Armatei României, cea mai modernă structură care organizează activităţile de instruire ale militarilor pentru misiuni de apărare a țării, precum și pentru cele executate în teatrele de operatii.
“Am vizitat ieri după-amiază Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, de la Centrul de instruire pentru luptă al Forțelor terestre, din localitatea Cincu. În curând, cei 420 de militari români vor participa la misiunea „Resolute Support” din Afganistan. Am fost impresionat de profesionalismul și curajul lor. După o masă ostășească, la care am mâncat alături de militari, le-am urat succes în Kandahar și să slujească sub drapelul României și al aliaților cu aceeași demnitate de până acum”, a postat pe pagina de Facebook, şeful statului.
Alte stiri din: Armata Afisari - 659
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...