Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

38.000 de atacuri cibernetice în România în perioada 12-13 august

Scris de :     2015-08-13 22:58

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații (SRI), Sorin Sava, a declarat, joi, că România a fost în perioada 12-13 august ținta a aproximativ 38.000 de atacuri cibernetice.

atac cibernetic romania“În intervalul 12-13 august anul curent au fost semnalate în România aproximativ 38.000 de astfel de alerte. Alerte care au fost materializate în urma recepționării unor mesaje e-mail cu atașamente malițioase de tip ransomeware, ceea ce înseamnă criptare de date urmată de solicitarea unor recompense. SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul cyber intelligence, investighează toate atacurile cibernetice ce vizează infrastructurile critice, în special cele de interes național și strategic și furnizează beneficiarilor informațiile necesare prevenirii, stopării și limitării consecințelor unor astfel de agresiuni cibernetice”, a afirmat Sava.

El a arătat, însă, că nu numai România este țintă a unor astfel de atacuri, ci și alte state, inclusiv din spațiul euro-atlantic.

“Vorbind strict de România, este o țintă a atacurilor cibernetice din partea entităților ostile. Fie că vorbim de actori statali sau non-statali, faptul e confirmat de miile de alerte zilnice care sunt recepționate la nivelul senzorilor instalați în cadrul infrastructurilor critice naționale din România și nu numai. Vorbim de mii de atacuri zilnice”, a adăugat purtătorul de cuvânt al SRI.

Referindu-se la ce urmăresc atacatorii, Sava a arătat că sunt două situații, în funcție de cine sunt aceștia.

“Dacă este vorba de un actor statal, acesta poate urmări exfiltrarea de informații strategice despre un anumit stat, despre anumite instituții din acest stat, pe scurt vorbim de spionaj cibernetic. Dacă vorbim de infractorii cibernetici care doresc și urmăresc foloase financiare, aici lucrurile sunt mai simple (…). Orice infrastructură cibernetică, fie că privată, fie guvernamentală, dacă e afectată, poate aduce prejudicii majore atât cetățenilor, cât și entităților statale sau private”, a explicat oficialul SRI.
Alte stiri din: Servicii secrete Afisari - 88
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Când se răceşte vremea şi apar ploile Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante