Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Exclusiv Ziua Veche: Băsescu şi-a mutat butoanele STS la sediul de campanie

Scris de :     2012-07-16 18:37

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat sisteme de comunicaţii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu. Informaţia a fost obţinută în exclusivitate de Ziua Veche iar STS a fost nevoit să o confirme.

Traian Basescu la butoanele STS

Chiar dacă în momentul de faţă, preşedintele suspendat se consideră un “simplu cetăţean”, aşa cum a precizat în ultima declaraţie de presă susţinută luni, 16 iulie 2012, el continuă să rămână conectat la butoanele puterii prin intermediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care a montat în vila din strada Comăniţa nr. 9 un sistem performat de comunicaţii secretizate prin intermediul căruia Traian Băsescu ţine legătura cu factorii de decizie din sistemul de securitate naţională.

Potrivit legii de funcţionare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este instituţia militară abilitată  să  coordoneaze activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România.

Instituţiile care pot beneficia legal de sistemele secretizate de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaşii Speciale sunt:

1. Parlamentul Romaniei

2. Presedintia Romaniei

3. Guvernul Romaniei

4. Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice.

5. Administratia publica centrala si locala.

6. Autoritatea judecatoreasca:

– Curtea Suprema de Justitie

– Ministerul Public

– Consiliul Superior al Magistraturii.

7. Curtea de Conturi.

8. Curtea Constitutionala.

9. Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

Având în vedere acest lucru, am solicitat STS să ne comunice  de ce si in baza carei legi au fost instalate sistemele de comunicaţii secretizate la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS, ne-a declarat că, „singurele mijloace de comunicaţii ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sunt instalate legal acolo unde îşi desfăşoară preşedintele suspendat activitatea. Sistemele de comunicaţii instalate de STS sunt cele prevăzute în documentele legale, potrivit statutului pe care îl are acum preşedintele suspendat”.

În aceste condiţii, declaraţiile lui Traian Băsescu prin care îl sfătuia pe Crin Antonescu să folosească telefonul negru din biroul de la Palatul Cotroceni şi să apase pe al treilea buton ca să obţină anumite răspunsuri de la o persoană avizată nu mai sunt atât de lipsite de substanţă, deoarece nu e exclus ca la capătul firului să răspoundă chiar Traian Băsescu. Mai mult, preşedintele suspendat Traian Băsescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Mai mult, Băsescu va putea beneficia de informaţii în timp real  în ziua de 29 iulie 2012, având în vedere că STS se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu către Biroul Electoral Central.

Un amănunt nelipsit de importanţă este acela că, fără să solicităm acest lucru, purtătorul de cuvânt al STS a ţinut să ne precizeze că despre instalarea sistemului de comunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu a fost informat şi preşedintele interimar Crin Antonescu.

Singura dilemă: când s-a făcut acest lucru? Înainte ca Ziua Veche să se intereseze de instalarea acestui sistem de comunicaţii sau după….

UPDATE 1– Ulterior publicării acestui text, colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al STS, a revenit şi ne-a precizat că despre instalarea sistemului de comunicaţii secretizat la sediul de campanie al lui Traian Băsescu a fost informată Administraţia Prezidenţială şi nu Crin Antonescu, presedintele interimar.

UPDATE 2– Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a revenit prin vocea purtătorului de cuvânt cu o nouă precizare: “STS nu se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor votului la referendum, ci asigură doar infrastructura tehnică, aşa cum este prevăzut în hotărârile de guvern
Alte stiri din: Servicii secrete Afisari - 3,751
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante