Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti

CIA acuză Huawei Technologies

Scris de :     2019-04-25 00:38

CIA acuză Huawei Technologies că este finanţată de securitatea statului chinez, a relatat publicaţia The Times, adăugând încă o acuzaţie la lista de acuzaţii aduse de Occident la adresa companiei chineze de tehnologie, transmite Reuters.

Potrivit agenţiei americane de securitate, Huawei primeşte finanţare de la Comisia de Securitate Naţională a Chinei, Armata de Eliberare a Poporului şi o a treia instituţie a reţelei de securitate a statului chinez, potrivit unui surse citate de The Times.

În acest an, CIA a pus la dispoziţia celorlalţi membri ai grupului de securitate Five Eyes, care mai include Marea Britanie, Australia, Canada şi Noua Zeelandă, informaţiile pe care le deţine în acest sens.

Compania chineză a respins acuzaţiile într-un comunicat citat de publicaţie.

“Huawei nu comentează acuzaţiile lipsite de substanţă, care nu sunt susţinute de vreo dovadă, făcute de surse anonime”, a declarat un reprezentant al Huawei.

Reprezentanţii companiei, ai CIA şi a Ministerului de Externe al Chinei nu au răspuns imediat solicitărilor de informaţii din partea Reuters.

Acuzaţiile vin într-o perioadă de tensiuni comerciale între Washington şi Beijing şi pe fondul îngrijorărilor Statelor Unite că echipamentele Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj.

Autorităţile din Statele Unite investighează Huawei pentru încălcarea sancţiunilor impuse Iranului. Meng Wanzhou, directoarea financiară a Huawei şi fiică a fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, a fost arestată în Canada în decembrie, la solicitarea SUA, care o acuză de fraudă bancară şi electronică, pentru încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului. Meng, care neagă acuzaţiile, a fost eliberată pe cauţiune şi aaşteaptă audierea pentru extrădare.
Alte stiri din: Servicii secrete Afisari - 75
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante