Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise | Cum funcţionează sutienul inteligent | 662 de imitatori ai lui Charlie Chaplin (foto) | Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România

Dezvăluirile lui Băsescu despre SRI

Scris de :     2017-02-26 22:42

Traian Băsescu susține că, în situația în care Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI ar solicita să îi fie prezentat documentul unui eventual protocol între SRI și Parchetul General, Serviciul “nu are variantă”.

Dezvăluirile lui Băsescu despre SRI servicii secrete dezbateri “Cei care îi controlează sunt cei de la Parlament, Comisia SRI. Eu cred că SRI nu are variantă dacă i se cere să prezinte acest document în Comisie. Nu pot să cred că două instituții de asemenea dimensiuni, Parchetul General și SRI, au scris un protocol în care să rămână vreo urmă de ilegalitate. Nu pot să cred în așa ceva, doar dacă sunt niște lunatici care ar trebui să vină și să se autodenunțe. Dar nu cred că în vreun protocol vom găsi scris, și în josul paginii semnat între directorul operativ al SRI și procurorul general al României, nici măcar vreo literă ilegală. Nu pot fi atât de naivi. Cred că protocoalele le țin la limita legalității ca să stabilească regulile de colaborare”, a declarat Băsescu, duminică seara, la B1 Tv.

Traian Băsescu a subliniat faptul că, în vederea organizării Summitului NATO, SRI a beneficiat de o “dotare formidabilă” care, ulterior, a fost utilizată și de către alte instituții, însă “stăpânul echipamentului a rămas SRI”.

Cum interceptează SRI toate telefoanele- Să ne ascultaţi bine!

“Foarte puțină lume își aduce aminte că cel mai puternic centru de supraveghere a comunicațiilor în România a fost dezvoltat în 2008 cu ocazia Summitului NATO când a trebuit să se răspundă la niște exigențe de vârf a nivelului de supraveghere pentru securitatea liderilor NATO care au venit aici. A venit Putin, a venit președintele SUA, a venit președintele Afganistanului, nu mai vorbim de Franța, Germania, Italia, toate reprezentate la vârf. Deci în vederea Summitului NATO, și cu sprijin al aliaților, SRI a beneficiat de o dotare formidabilă, dotare care s-a răsfrânt și asupra sistemelor de supraveghere a frontierelor, în mod deosebit frontiera de sud, de la Dunăre. Lucrurile sunt mai complicate decât par. Această dotare fiind la SRI, ea a fost utilizată și de instituțiile românești după terminarea Summitului, dar stăpânul echipamentului a rămas SRI”, a precizat fostul președinte.

Senatorul a adăugat că, odată ce Curtea Constituțională a României a stabilit că SRI nu mai poate face prestație de ascultare, interceptare, redare pentru parchete, “este clar că soluția nu este ca și DNA să facă un mamut de ascultare cum are SRI, ci această structură tehnică trebuie transformată într-o structură independentă, supravegheată, condusă de judecători și procurori, care să îndeplinească mandatul judecătorului”.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, joi, că SRI nu are niciun protocol cu DNA, dar că există protocoale cu mai multe instituții ale statului, care sunt “perfect legale”.

De asemenea, președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, a declarat, într-o conferință de presă, că în următoarea ședință a comisiei va discuta despre cum va fi abordat subiectul apărut în spațiul public legat de existența unui protocol DNA-SRI.

”Vom discuta, săptămâna viitoare am ședință la comisia parlamentară, cu mai multe subiecte, și vom discuta cum abordăm și aceste lucruri”, a spus Țuțuianu.
Alte stiri din: Dezbateri, Servicii secrete Afisari - 418
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii