Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Iran. Protecţie specială pentru cercetătorii în domeniul nuclear

Scris de :     2012-01-17 16:54

Mahmoud Ahmadinejad a ordonat asigurarea unei protecţii speciale pentru cercetătorii iranieni din domeniul nuclear.

Forte speciale Iran

foto: militaryphotos.net

Măsura vine după asasinarea savantului iranian Mostafa Ahmadi Roshan, a anunţat marţi agenţia Isna, citată de agenţiile de presă internaţionale. “Au fost date ordine pentru a-i proteja pe savanţii noştri din domeniul nuclear. De această dată, guvernul a ordonat ca toate persoanele care lucrează în sectorul nuclear să fie protejate special”, a declarat prim-vicepreşedintele iranian Mohammad Reza Rahimi, transmite Moldpres. El a afirmat că “asasinatele nu vor împiedica progresul Iranului” în domeniul nuclear.

Mostafa Ahmadi Roshan, 32 de ani, a fost ucis miercuri, împreună cu şoferul său, în explozia unei bombe magnetice plasate sub maşina sa în centrul Teheranului. El a fost director adjunct pentru afaceri comerciale al obiectivului de la Natanz, principala uzină de îmbogăţire a uraniului a ţării.

Acesta nu este un caz singular. Omul de ştiinţă Darioush Razaei-Nejad, în vârstă de 35 de ani, a fost împuşcat mortal, la 23 iulie 2011, de persoane necunoscute, de pe motocicletă, în timp ce se afla pe o stradă, împreună cu familia sa. În 2010, alte două atentate au avut loc împotriva a doi fizicieni care lucrau la un program nuclear iranian, Majid Shahriari şi Masoud Ali Mohammadi.
Alte stiri din: Servicii secrete Afisari - 236
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante