Acasa Zvonul Zilei Se clatină scaunul generalului Hăpău, şeful DGIA

Se clatină scaunul generalului Hăpău, şeful DGIA

scris de Doru Dragomir
4.122 Afisari

Guvernul Cioloş o să schimbe procedura de numire a sefului Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), aflata in prezent la latitudinea ministrului Apararii, cu aprobarea CSAT, potrivit Programului legislativ al Guvernului, transmis Parlamentului.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării (stânga) şi generalul Marian Hăpă, şeful DGIA (dreapta)

Mihnea Motoc, ministrul Apărării (stânga) şi generalul Marian Hăpă, şeful DGIA (dreapta)

In acest proiect se prevede „aplicarea aceleaşi proceduri de numire a şefului DGIA ca la şeful SMG (la propunerea ministrului apărării naţionale de către preşedintele României)”.

Generalul Marian Hăpău, şeful DGIA

Generalul Marian Hăpău, şeful DGIA

În momentul de faţă, DGIA este condusă de generalul Marian Hăpău.

Potrivit unor informaţii neoficiale, ministrul Apărării a fost sfătuit să găsească urgent un înlocuitor pentru generalul Hăpău, deoarece există suspiciuni privind o relaţie destul de apropiată între Gabriel Oprea şi şeful DGIA. Potrivit unor surse guvernamentale, generalul Hăpău şi-ar fi depăşit atribuţiile şi ar fi dispus asigurarea protecţiei informative la unele adunari ale UNPR cu personal din cadrul Direcţiei contrainformaţii şi securitate militară

Directia generala de informatii a apararii este condusa de un director general, cadru militar în activitate. Pînă acum, directorul general era numit de catre ministrul apararii, cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Functia de director general este asimilata functiei de secretar de stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS