Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Se clatină scaunul generalului Hăpău, şeful DGIA

Scris de :     2016-02-24 22:47

Guvernul Cioloş o să schimbe procedura de numire a sefului Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), aflata in prezent la latitudinea ministrului Apararii, cu aprobarea CSAT, potrivit Programului legislativ al Guvernului, transmis Parlamentului.

Mihnea Motoc, ministrul Apărării (stânga) şi generalul Marian Hăpă, şeful DGIA (dreapta)

Mihnea Motoc, ministrul Apărării (stânga) şi generalul Marian Hăpă, şeful DGIA (dreapta)

In acest proiect se prevede “aplicarea aceleaşi proceduri de numire a şefului DGIA ca la şeful SMG (la propunerea ministrului apărării naţionale de către preşedintele României)”.

Generalul Marian Hăpău, şeful DGIA

Generalul Marian Hăpău, şeful DGIA

În momentul de faţă, DGIA este condusă de generalul Marian Hăpău.

Potrivit unor informaţii neoficiale, ministrul Apărării a fost sfătuit să găsească urgent un înlocuitor pentru generalul Hăpău, deoarece există suspiciuni privind o relaţie destul de apropiată între Gabriel Oprea şi şeful DGIA. Potrivit unor surse guvernamentale, generalul Hăpău şi-ar fi depăşit atribuţiile şi ar fi dispus asigurarea protecţiei informative la unele adunari ale UNPR cu personal din cadrul Direcţiei contrainformaţii şi securitate militară

Directia generala de informatii a apararii este condusa de un director general, cadru militar în activitate. Pînă acum, directorul general era numit de catre ministrul apararii, cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Functia de director general este asimilata functiei de secretar de stat.
Alte stiri din: Zvonul Zilei Afisari - 3,548
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante