Acasa Actualitate-Interna 11 răniți după ce două trenuri s-au ciocnit frontal la Ploiesti

11 răniți după ce două trenuri s-au ciocnit frontal la Ploiesti

scris de Misu Andrei
111 afisari

Un accident feroviar s-a produs, miercuri, în zona gării Ploiești Triaj. Două trenuri s-au ciocnit frontal, iar 11 persoane au fost rănite. Potrivit primelor informații, trenul personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București era în mișcare, iar trenul marfar, de la un operator privat, era oprit.

Potrivit noilor informații, bilanțul răniților a crescut. 11 persoane au fost rănite, dintre care una a suferit politraumatisme și a fost preluată de elicopterul SMURD, urmând să fie transportată la un spital din Capitală. Inițial s-a anunțat că ar fi vorba de cinci răniți ușor. Circulația trenurilor de pe această rută înregistrează întârzieri chiar și de o oră. În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008. La fața locului au fost mobilizate două descarcerări, două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de terapie intensivă și una de transport personal și victime multiple, precizează ISU Prahova.

Mai multe informatii si video aici.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că la fața locului intervin „mai multe echipaje, inclusiv elicopterul SMURD. Potrivit informațiilor preliminare este vorba de 5 răniți ușor. E posibil să mai fie încă o persoană, deci să fie șase. Zona a fost mai greu accesibilă pentru echipa de intervenție. La acest moment știm că sunt 5 sau 6 persoane care sunt rănite. Dacă e necesar vor fi duși la spitalul din Ploiești.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult