Acasa Actualitate-Interna 17 români sunt pe vasul de croazieră aflat în carantină în largul coastelor Japoniei

17 români sunt pe vasul de croazieră aflat în carantină în largul coastelor Japoniei

scris de Misu Andrei
77 afisari

17 români sunt în carantină pe o navă de croazieră aflată în largul coastelor Japoniei, potrivit surselor Digi24. Este vorba despre doi pasageri și 15 membri ai echipajului de pe vasul „Diamond Princess”.

Peste 40 de nave de croazieră au anulat acostările la Odesa şi vor veni la Constanţa

Digi24 a făcut o solicitare către Ministerul de Externe pentru mai multe informații, dar deocamdată nu a primit răspuns.

Românii se află în carantină alături de alți aproximativ 3.700 de oameni. Ei nu au voie să părăsească nava timp de două săptămâni. Asta, după ce 10 dintre ei au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus apărut în China.

În aceeași situație se află și alți 1.800 oameni, izolați pe un vas din Hong Kong, după ce trei pasageri chinezi, care au călătorit pe acest vas în urmă cu câteva saptămâni, au fost testați pozitiv, iar acum mai multe persoane tuşesc şi au febră.

Între timp, bilanțul victimelor a crescut din nou, vorbim acum de 564 de morți și aproape 27.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 70 de noi decese în provincia Hubei, acolo de unde a pornit epidemia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult