Acasa Actualitate-Interna A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane din autostrada Moldovei

A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane din autostrada Moldovei

scris de Misu Andrei
70 Afisari

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani.

Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

„În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat”, a afirmat ministrul.

Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA).

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult