Acasa Actualitate-Interna A nins abundent în mai multe județe din țară

A nins abundent în mai multe județe din țară

scris de Misu Andrei
56 afisari

Este iarnă în toată regula în mai multe județe din țară, cu două săptămâni înainte de Paște. A nins puternic în Maramureș, Suceava, Harghita. Vremea însă se îndreaptă de la mijlocul săptămânii, când meteorologii anunță și peste 20 de grade.

A nins și în Suceava. Un telespectator Digi24 a filmat, în Frasin, brazii acoperiți de zăpadă. Pe DN17 și 17A, drumarii au intervenit cu lama și cu material antiderapant.

Ninsorile nu au ocolit nici Hunedoara. Localnicii din Săcărâmb spun că, în doar câteva ore, au avut parte de 4 anotimpuri.

Cu două săptămâni înainte de Paște, a nins și la Rânca, în județul Gorj.

Pe pârtii, stratul de zăpadă are 30 de centimentri și, cel mai probabil, se va putea schia și de Paște.

Iarnă în toată regula este și în Prahova. A nins fără oprire în Bușteni, iar vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri. În Harghita a nins ore bune. Cele mai afectate zone au fost pe DN15, în Borsec, respectiv DN12C, zona Lacul Roșu.

Ninsori și viscol la munte, vânt puternic în est și sud-vest

Meteorologii au emis duminică un cod galben de ninsori și viscol la munte, iar de luni, de la ora 11:00, intră sub atenționare de vânt puternic mai multe județe din estul și sud-vestul țării.

Atenționarea meteo vizează zonele montane, estul, sud-estul și sud-vestul țării. La munte va fi viscol si se va depune strat nou de zapadă. În sud și sud-est vor fi averse moderate cantitativ, iar in Transilvania si prin Moldova va fi lapoviță. De asemenea, în zonele joase vântul va sufla cu putere, în sud-est cu peste 70 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 100 km/h.

Încălzire a vremii de miercuri

Atmosfera se va menține rece, cu temperaturi ce nu vor trece de 16 grade, însă de marți, vremea se va ameliora. Vor mai fi ploi de scurtă durată prin nord, centru și est, iar la munte vor fi fulguieli trecătoare. Timp frumos va fi și miercuri, iar ploi slabe vor mai fi posibile doar prin sud-est. La jumătatea săptămânii, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi în toate regiunile: termometrele vor indica valori de până la 22 de grade Celsius. În Capitală, vremea se va menține rece. Vor mai fi posibile ploi slabe, iar temperatura nu va trece de 15 grade Celsius în zona centrală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult