Acasa Actualitate-Interna Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, pentru că i-au retras Ordinul Steaua României

Adrian Năstase i-a dat în judecată pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, pentru că i-au retras Ordinul Steaua României

scris de Misu Andrei
147 afisari

Fostul premier Adrian Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită judecătorilor anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României”, decoraţie primită în 2002, scrie Agerpres. Decorația i-a fost retrasă după ce Adrian Năstase, cu două condamnări penale la activ, a fost văzut la recepția de la Palatul Cotroceni pe 1 Decembrie, de Ziua României.

Pe 11 decembrie 2019, Iohannis a semnat decretele privind retragerea decoraţiilor pentru mai multe persoane publice, printre care se numără Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Dan Voiculescu, motivul invocat fiind că aceştia au condamnări penale. În cazul lui Adrian Năstase este vorba de Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, conferit prin Decretul nr. 960 din 28 noiembrie 2002, semnat de fostul preşedinte Ion Iliescu.

Fostul lider al social-democraţilor a anunţat atunci că va aştepta contrasemnarea de către premier şi publicarea în Monitorul Oficial a decretului de retragere a decoraţiei sale pentru a lua măsurile cuvenite.

„Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014, şi după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale, intenţia de retragere a ordinului are justificare”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult