Acasa Actualitate-Interna Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la București

scris de Misu Andrei
106 Afisari

Noul ambasador al SUA la București Adrian Zuckerman va fi primit, sâmbătă, de la ora 15.00 la sediul MAE, de ministrul de Externe Bogdan Aurescu pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, a anunțat ministerul.

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta îl înlocuiește pe Hans Klemm care preluase funcția de ambasador al SUA la București în septembrie 2015.

Pe 10 decembrie, Hans Klemm a fost decorat, la final de mandat, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Mare Cruce”.

„La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la București se apropie de sfârșit, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii este mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia decorării lui Hans Klemm, citat de Mediafax.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a emigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Conform audierii sale din fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului american, în momentul nominalizării sale care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenționează să se revanșeze față de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult