Acasa Actualitate-Interna Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani

Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani

scris de Misu Andrei
72 Afisari

Aeroportul Internațional București Aurel Vlaicu (Băneasa) se redeschide luni, 1 august, cu ocazia aniversării a 110 ani de la inaugurare, a anunțat în exclusivitate pentru RRA, Directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.Potrivit acestuia, aeroportul a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare în ultimii ani.

Dorobanțu spune că trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa. „Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău. „, a declarat George Dorobanțu, director demisionar al CNAB.

Spre deosebire de Aeroportul Otopeni unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi chiar de sub o oră.

Compania Națională Aeroporturi București organizează, luni, 1 august 2022, un eveniment de celebrare a 110 ani de la înființarea Aeroportului Băneasa, considerat al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcțional. A fost inaugurat în 1920, însă istoria sa începe la 1 august 1912, când Liga Aeriană Română, condusă de principele George Valentin Bibescu, înfiinţează la Băneasa o şcoală de pilotaj pentru piloţi militari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult