Acasa Actualitate-Interna Aeroportul de la Brașov, inaugurat.

Aeroportul de la Brașov, inaugurat.

scris de Misu Andrei
55 Afisari

Data de 15 iunie 2023 va rămâne una importantă în istoria Brașovului: a fost inaugurat Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, în prezența mai multor membri ai Guvernului și altor personalități.

Vreau să mulțumesc tuturor instituțiilor care s-au implicat în realizarea acestui aeroport, dar, nu în ultimul rând, poate în primul rând, vreau să mulțumesc familiei mele, vreau să le mulțumesc brașovenilor, care m-au adus în această situație. Să-l stăpâniți sănătoși și să avem cât mai multe îmbarcări de pe aeroportul nostru!” Acesta a fost mesajul transmis de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, desemnat ministru al Dezvoltării, la inaugurarea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav.

Aeroportul de la Brașov este primul construit de la zero în România ultimei jumătăți de secol și este al treilea ca mărime, după Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și Aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca. 140 de milioane de euro a costat investiția, din care 115 milioane au fost din fonduri locale și 25 de milioane de la Guvernul României.

Adrian Veștea a ținut ca primul avion care aterizează la Brașov să fie unul al companiei naționale TAROM, astfel că membri ai Guvernului, ambasadorii Regatului Unit și Franței și Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, s-au numărat printre pasageri.

Plecată de la Otopeni la ora 7:30, aeronava pilotată de Cătălin Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, a aterizat pe Aeroportul Ghimbav la ora 8:10, în aplauzele asistenței.

Potrivit pilotului avionului, zborul a fost unul diferit de cele obișnuite. Cătălin Prunariu spune că, de obicei, zboară cu 800 de kilometri pe oră, însă, de această dată, a zburat cu doar 600 de kilometri pe oră, ca să nu treacă de Brașov, aflat în linie dreaptă la doar 120 de kilometri de București. Tot din acest motiv, aeronava s-a ridicat la doar 4.000 de metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS