Acasa Actualitate-Interna Afterschool-urile vor funcționa după aceleași reguli ca școlile și grădinițele

Afterschool-urile vor funcționa după aceleași reguli ca școlile și grădinițele

scris de Misu Andrei
51 afisari

Afterschool-urile vor funcționa de acum după aceleași reguli ca școlile și grădinițele, prevăzute în ordinul comun Sănătate – Muncă – Educație, potrivit hotărârii CNSU de luni, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Hotărâre CNSU adoptată astăzi (luni – n.r.) reglementează atât funcționarea unităților de învățământ din perspectiva ordinului comun ministrul Sănătății, ministrul Educației, ministrul Muncii, cât și reglementarea unităților de tip afterschool, care, conform acestei hotărâri, vor intra sub incidența prevederilor ordinului comun Sănătate-Educație-Muncă”, a anunțat Cîmpeanu, după ședința de Guvern de luni.

Afterschool-urile funcționau în afara unităților de învățământ și nu erau reglementate de Ministerul Educației.

Ce prevăd art 55 și art. 56 din Hotărârea CNSU de luni:

55. Se propune menținerea obligației ca activitatea în creșe, să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății.

56. Se propune ca activitatea operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school să se desfășoare cu respectarea măsurilor de prevenire și limitarea a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Precizarea a fost făcută în condițiile în care ministrul a propus ca școlile să fie deschise în format fizic, nu online, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie, renunțându-se în aceste cazuri la pragul de vaccinare de 60% a personalului din unitățile respective de învățământ. O decizie în acest sens va fi luată în ședința CNSU de la finalul săptămânii, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult