Acasa Actualitate-Interna Agenția Europeană a Medicamentului a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

Agenția Europeană a Medicamentului a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V

scris de Misu Andrei
83 Afisari

Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM) a anunțat joi că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile, transmite Euronews.

Potrivit Agenției, vor fi evaluate datele pe măsură ce acestea devin disponibile iar examinarea va fi una continuă, până când vor fi disponibile suficiente dovezi pentru a putea introduce vaccinul pe piață UE.

Anunțul vine în contextul în care Ungaria a achiziționat și a început să utilizeze vaccinul rusesc, chiar dacă serul nu a fost aprobat de AEM. Totodată, Slovacia a primit și ea primele 200.000 de doze, însă nu a început încă administrarea lor. De asemenea, și oficialii cehi au anunțat că au comandat doze de Sputnik V.

După cele trei state, și Austria vrea să cumpere vaccinul din Rusia. Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, spune că a discutat cu Vladimir Putin în ce privește folosirea vaccinului Sputnik V, însă a precizat că o posibilă comandă va fi realizată doar dacă serul este aprobat în Uniunea Europeană. Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat până acum trei vaccinuri anti-Covid pentru a fi utilizate în întreg blocul UE: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/ Oxford University și Moderna. În prezent, Agenția evaluează serul de la Johnson & Johnson, pentru care se așteaptă aprobarea la mijlocul lunii martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult