Acasa Actualitate-Interna Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce secție de votare ești arondat

Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce secție de votare ești arondat

scris de Misu Andrei
88 afisari

La Alegerile parlamentare 2020, alegătorii pot vota la secția unde sunt arondați, în concordanță cu domiciliul sau reședința. Aceste informații sunt disponibile în Registrul Electoral. Registrul electoral este un sistem informatic național în care se înregistrează permanent datele tuturor cetățenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.

De asemenea, Registrul electoral conține și informațiile privind arondarea cetățenilor cu drept de vot la secții de votare, precum și adresele acestora.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

Citește și: Alegeri parlamentare 2020. Cu ce acte de identitate se poate vota la secțiile de votare din România

Cum afli secția de vot la care ești arondat și adresa acesteia

La Alegerile parlamentare 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

 • CNP – codul numeric personal
 • Numele de familie
 • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

  Registrul electoral este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă și îi include pe toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obținând astfel dreptul de vot. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea și actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.

  Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral, care se face printr-o cerere înaintată la primărie, trebuie să votați la secția unde este arondată adresa respectivă. Puteți găsi această adresă folosind platforma www.votromania.ro.

  Pentru străinătate, puteți vizualiza Harta secțiilor de votare din străinătate, dezvoltată de EFOR.

  Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie în întreaga țară au fost organizate 18.802 secții de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secții. Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reședința în țară, iar 743.721 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult