Acasa Actualitate-Interna Alertă meteo de căldură extremă în România

Alertă meteo de căldură extremă în România

scris de Misu Andrei
53 Afisari

Canicula se accentuează și va persista toată săptămână. Meteorologii au emis cod galben de căldură sufocantă pentru 28 de județe și cod portocaliu pentru alte șase și municipiul București. Temperaturile vor atinge aproape 40 grade Celsius la umbră.

Avertizarea meteo cod portocaliu este valabilă pe tot parcursul zilelor de 21 și 22 august.

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București, valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 grade Celsius.

Avertizarea meteo cod galben este valabilă pe tot parcursul zilelor de 21 și 22 august.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 grade Celsius.

Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Ploi slabe la munte

Marți, 22 august, valul de căldură va persista, va fi caniculă în zonele de câmpie și pe arii mai restrânse în cele de podiș, iar disconfort termic accentuat se va resimți în majoritatea zonelor; temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12-14 grade Celsius. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza și izolat ploi slabe, de scurtă durată, îndeosebi la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

În București, conform meteorologilor, valul de căldură, canicula și disconfortul termic vor persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 37 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19-21 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult