Acasa Actualitate-Interna Alexandru Rafila îl contrazice pe Nelu Tătaru în privința vaccinării obligatorii

Alexandru Rafila îl contrazice pe Nelu Tătaru în privința vaccinării obligatorii

scris de Misu Andrei
121 afisari

Profesorul Alexandru Rafila a respins varianta lansată de Nelu Tătaru privind o posibilă vaccinare sau testare obligatorie referitoare la COVID-19 a angajaţilor din spitale şi şcoli.

În opinia lui Alexandru Rafila, când se fac astfel de declarații „trebuie foarte bine cântărite cuvintele”.

„Din moment ce oferi alternativa și spui vaccinare sau testare, vaccinarea nu mai devine obligatorie. Noi trebuie să discutăm despre ce se întâmplă la nivelul UE, adică un certificat care asigură că o persoană e la risc minim de a transmite infecția și care arată că ești vaccinat sau testat periodic, că nu ești un pericol pentru cei cu care interacționezi. Așa trebuie pusă problema.

Trebuie discutat ca toată lumea să înțeleagă că se poate vaccina sau testa, iar testarea să fie mai simplă, mai accesibilă.

Asta poate aduce lucrurile sub control din punct de vedere al epidemiei. Așa aș vedea lucrurile în perioada următoare”, a afirmat Rafila.

Cu o zi în urmă, Nelu Tătaru declara, în exclusivitate la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. De asemenea, obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu şi fost ministru al Sănătăţii, a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre această variantă.

Consilierul guvernamental și deputatul PNL Tătaru a mai precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până când nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus.

3 comentarii

?????? 15-09-2021 - 16:34

@ Așa cum s-a mai afirmat și de către cei de la „Corupția Ucide” , dintre cei mai corupți indivizi ar fi necesar să se vaccineze, ?

?????? 15-09-2021 - 18:44

& Dacă se vaccinează cei mai corupți sunteți de părere că unii mai puțin corupți și nevaccinați ar putea fi afectați ceva mai mult de virus pentru că aceia care sunt mai corupți ar putea fi mai protejați de „armura vaccinului” , însă corupții nu mai au posibilitatea să îndepărteze „armura vaccinului” ca pe orice armură, ? Imunitatea naturală dobândită bate tot, ?

?????? 16-09-2021 - 10:23

@Ați zice și că medici precum, Rafila, Tătaru, Adrian Marinescu, Radu Tincu, Raed Arafat, Costache, Beatrice Mahler, Mustea, Valeriu Gheorghiță, Mihăilă, Doina Azoicăi, etc. sunt un fel de „pionieri” sau chiar și „șoimi ai patriei” ai telemedicinii, medicinii online, ai învățământului online, deci ai tele și ai online, ca și Gheorghe Becali, Mitică Dragomir, CT Popescu și alții care au o consistentă activitate tele și online, ?
Remarcați și că vaccinarea le oferă și mai mult timp pentru prezențele tele și online și realizări și mai evidente de prezentat opiniei publice, probabil pentru o promovare a „medicinii vaccinatorii”, cu promo-ul ,”Vă vaccinăm și mergem la TV să zicem câți am vaccinat”, adresată susținătorilor politici, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult