Acasa Actualitate-Interna Alexandru Rafila: Izolarea persoanelor infectate rămâne necesară, dar nu va mai fi dublată de control

Alexandru Rafila: Izolarea persoanelor infectate rămâne necesară, dar nu va mai fi dublată de control

scris de Misu Andrei
130 afisari

Măsura izolării în cazul infectării cu COVID-19, după ridicarea stării de alertă, nu va mai fi dublată de controlul autorităților, însă rămâne necesară, a afirmat ministrul Sănătății, marți. Potrivit lui Alexandru Rafila, izolarea este o măsură „normală și de bun simț”, iar cei bolnavi vor primi concediu medical în continuare. În privinţa carantinei la intrarea în ţară, ministrul a precizat că încă se studiază legislaţia pentru că este nevoie de o decizie a CNSU.

„Izolarea unei persoane simptomatice este normală. Aceeași recomandare o avem și pentru alte tipuri de afecțiuni, dacă ai gripă trebuie să te izolezi. Izolarea nu este dublată de control, pentru că acest control al izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că dacă avem simptome, dacă se confirmă diagnosticul, trebuie să împrăștiem infecția. Este o conduită pe care nu avem cum să o încurajăm, dimpotrivă.

Izolarea este esențială și pentru o vindecare mai rapidă. Chiar dacă primești tratament ambulatoriu este bine să fii izolat, inclusiv de membrii familiei, astfel încât să nu transmiți infecția”, a declarat marți Alexandru Rafila.

Acesta susține că în momentul în care o persoană este diagnosticată cu COVID se izolează și primește automat concediu medical.

„În ceea ce privește carantina, acolo procesul de evaluare a legislației continuă și în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU, și așteptăm să găsim o soluție legată de carantină, să vedem dacă ea va continua sau nu și în ce condiții”, a precizat ministrul Sănătății.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult