Acasa Actualitate-Interna Anca Dragu, după ce Florin Cîțu i-a cerut demisia: Premierul nu mă poate demite şi asta îl disperă

Anca Dragu, după ce Florin Cîțu i-a cerut demisia: Premierul nu mă poate demite şi asta îl disperă

scris de Misu Andrei
149 Afisari

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că premierul Florin Cîţu îi cere demisia pentru că a promis această funcție altcuiva. Potrivit acesteia, având în vedere decizia Curţii Constituţionale referitoare la moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR, tocmai premierul ar trebui să demisioneze.

„Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (de la USR PLUS – n.r.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. (…) PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare. Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a spus Dragu, miercuri, la Senat.

Ea susţine că decizia CCR de marţi, potrivit căreia moţiunea de cenzură trebuie să îşi urmeze parcursul în Parlament, îi dă ei dreptate.

„Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate: spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept. Eu am propus de ieri să facem un grup de lectură, să citim cu toţii acest comunicat. Poate în felul acesta ajungem să înţelegem la fel. În Birourile permanente reunite s-a creat această majoritate PSD-PNL, care a pus în continuare pe pauză moţiunea depusă de noi. Dar comunicatul CCR este foarte clar şi probabil vom avea şi motivarea deciziei şi aceea va fi şi mai clară. Dar dacă cineva citeşte în acest comunicat că Guvernul a avut dreptate şi Parlamentul nu, atunci îmi pun semne de întrebare cu privire la capacitatea de a înţelege un text”, a adăugat Dragu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult