Acasa Actualitate-Interna Angajați de la metrou, acuzați că au oprit alimentarea cu energie în stații și au provocat haos în tot sistemul energetic din Capitală

Angajați de la metrou, acuzați că au oprit alimentarea cu energie în stații și au provocat haos în tot sistemul energetic din Capitală

scris de Misu Andrei
122 afisari

Greva de vineri dimineaţa de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, a declarat Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex. Potrivit acestuia, din acest motiv, întregul sistem energetic al Capitalei este în dezechilibru.

energie lectrica

Viorel Tudose a spus că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a susţinut Tudose, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, angajaţii metroului nu au anunţat pe nimeni, nici pe cei de la Dispeceratul energetic, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie, de 25 de MW pe oră.

„Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului”, a subliniat reprezentantul companiei de energie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult