Acasa Actualitate-Interna ANI sesizează Parchetul privind primarul din Mogoșoaia

ANI sesizează Parchetul privind primarul din Mogoșoaia

scris de Misu Andrei
66 Afisari

Agenția Națională de Integritate a anunțat, printr-un comunicat, că a sesizat Parchetul cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către edilul comunei Mogoșoaia a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

ani

foto: puterea

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către PRECUP PAUL MIHAI NICU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a inițiat și semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Decizia ANI vine în urma unui scandal în care a fost implicat primarul din comuna Mogoșoaia, care este acuzat că ar fi modificat ilegal regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care a avut nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea comunei câteva sute de hectare de teren arabil.

La sfârșitul anului 2021, mai mulți proprietari de terenuri au fost notificați de Primăria Mogoșoaia că vor fi expropriați astfel încât pe terenurile respective să se poată construi „Sectorul 0”.

Tribunalul București a decis, în luna februarie a anului trecut, suspendarea exproprierilor decise de Consiliul Local din Mogoșoaia. Instanța a decis la acea vreme și sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionale privind articolul 5, litera dd din OUG 57/2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS