Acasa Actualitate-Interna ANM a emis Cod galben de vânt şi ninsori viscolite la munte

ANM a emis Cod galben de vânt şi ninsori viscolite la munte

scris de Misu Andrei
57 Afisari

ANM a emis o nouă avertizare de ninsori și intensificări ale vântului, valabilă de joi, de la ora 10:00 și până luni, 20 decembrie, ora 10:00.În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici.

Avertizările sunt valabile până la ora 10:00 în zonele de munte din 9 judeţe.

În judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ, la o altitudine mai mare de 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor depăşi la rafală 90-100 km/h, transport de zăpadă care va determina scăderea vizibilităţii, ninsoare viscolită.

Ceaţă şi gheţuş în alte două zone, vineri dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în zone din nouă judeţe situate în Muntenia, Transilvania şi Moldova, în timp ce în zona Banatului se va semnala ceaţă şi gheţuş.

În zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş va fi, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult