Acasa Actualitate-Interna ANM a lansat avertizări Cod Galben pentru aproape toată țară. Caniculă și disconfort termin accentuat

ANM a lansat avertizări Cod Galben pentru aproape toată țară. Caniculă și disconfort termin accentuat

scris de Misu Andrei
42 afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat mai multe avertizări Cod Galben valabile în următoare perioadă, pe aproape tot cuprinsul țării. Astfel, în intervalul 30 iulie, ora 10 – 1 august ora 02.00, a fost emisă o avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic accentuat.

Avertizare ANM: Caniculǎ și disconfort termic

În cursul zilei de joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în centrul și sudul Moldovei, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie și de podiș, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult