Acasa Actualitate-Interna ANM a lansat avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină

ANM a lansat avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină

scris de Misu Andrei
62 afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat două avertizări Cod Galben și o avertizare Cod Portocaliu, valabile în următoarele zile.

Pentru intervalul 24 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 03:00 a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

În acest interval, în zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Pentru intervalul 24 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, a fost emisă o avertizare de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, îndeosebi în estul, sud-estul, nordul și centrul țării, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, pentru intervalul 25 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 23, ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult